Κ. Μακρή: Αδειάζει μεγαλοπρεπώς τον Γαβρόγλου η Κομισιόν για τις εκδρομές

Εκφράζει την ελπίδα ότι Ελλάδα θα τις επιτρέψει εκ νέου σύντομα

Tον σάλο που είχε προκληθεί πριν απο 15 ημέρες, όταν ο κ. Γαβρόγλου απαγόρευσε ξαφνικά τις εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό, υπενθύμισε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, με αφορμή το γεγονός ότι σήμερα    άδειασε μεγαλοπρεπώς τον υπουργό Παιδείας η Κομισιόν, παρουσιάζοντας τη στρατηγική της για την εκπαίδευση.

«Η Κομισιόν λέει δύο πράγματα:

1. Ότι η απόφαση αντίκειται στην ευρωπαϊκή πρακτική, γιατί τα παιδιά πρέπει να έχουν ανοικτούς ορίζοντες , να βλέπουν πως λειτουργούν άλλα κράτη και να καταλαβαίνουν την ποικιλομορφία της Ευρώπης.

2.    Ότι αυτή την ευρωπαϊκή πολιτική την εχει προσυπογράψει 2 μήνες πριν και η κυβέρνηση, στη σύνοδο κορυφής στο Γκέτεμποργκ,  αλλά αμέσως μετά ο κ. Γαβρόγλου έκανε άλλα»  τόνισε η Κ. Μακρή, η οποία συμπλήρωσε:  «Μάλιστα ο αρμόδιος Επίτροπος για την εκπαίδευση είπε σήμερα πως θα επικοινωνήσει με τον Έλληνα υπουργό Παιδείας και ελπίζει ότι η Ελλάδα θα ξαναρχίσει σύντομα τις σχολικές  εκπαιδευτικές εκδρομές».

Κατέληξε στο σχόλιό της για το ζήτημα:

«Άρα, είχαν δίκιο όσοι φώναζαν πως αυτή η απόφαση ενισχύει τον απομονωτισμό των μαθητών. Το επιχείρημα του κ. Γαβρόγλου δε, ότι το έκανε γιατί υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν χρήματα,  δεν αντέχει στην κριτική. Ας ακολουθήσει η κυβέρνηση το παράδειγμα της Ολλανδίας που χρηματοδοτεί τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, ώστε να μετέχουν και τα παιδιά που δεν μπορούν».