Κ. Μακρή: Πείσθηκαν οι βουλευτές, δεν πείσθηκε η κοινωνία

Καβγάς στη Βουλή για τα επιδόματα και την πελατειακή λογική

«Οι βουλευτές βεβαίως πείσθηκαν» τόνισε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, σχετικά με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, αλλά διερωτήθηκε αν πείσθηκε και η κοινωνία.       

«Οι 70.000 τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι– που ξαφνικά απο αύριο το πρωί θα χάσουν ένα μεγάλο μέρος η όλο το επίδομα που ήταν 500 ευρώ τον χρόνο για κάθε παιδί - δεν ξέρω πώς άκουσαν αυτή τη θολή υπόσχεση περί αποκατάστασης των επιδομάτων. Όμως,  από τη συζήτηση στη Βουλή κρατάω μια αποστροφή του πρωθυπουργού, που είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι η ΝΔ έδινε τα επιδόματα στους τρίτεκνους και πολύτεκνους για ψηφοθηρικούς λόγους» τόνισε η σχολιάστρια του Star.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:

«Ειλικρινά αναρωτιέμαι:  Δηλαδή οι τρίτεκνοι ψηφίζουν ΝΔ και όσοι έχουν ένα η δυο παιδιά ΣΥΡΙΖΑ; Είναι αυτή λογική για να μοιράζεις τα επιδόματα;  Έχουμε σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα  και αντί να εκπονηθεί μια εθνική στρατηγική για το ποιος πρέπει να πριμοδοτηθεί, το δικό μας κριτήριο, εν έτει 2018, είναι ποιος ψηφίζει ποιον».