Θρίλερ με Τσακαλώτο: Φέρεται να είπε σε βουλευτές «ψηφίστε την τροπολογία ή πέφτουμε!»

«Σφίγγα» ο υπουργός Οικονομικών για το αν όντως απηύθυνε τέτοια προειδοποίηση για τους πλειστηριασμούς

Ένα πολιτικό θρίλερ που φτάνει μέχρι και στο ενδεχόμενο…  προκήρυξης πρόωρων εκλογών  βρίσκεται σε εξέλιξη μετά το «μασάζ» που επιχείρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  με το οποίο επιχείρησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις σχετικά με την τροπολογία που απαγορεύει την παρεμπόδιση της διεξαγωγής των πλειστηριασμών.  Η τροπολογία προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη και ποινές φυλάκισης,  ακόμη και για όσους διαμαρτύρονται, χωρίς να κάνουν χρήση βίας.

Μόνο που ο κ. Τσακαλώτος αντί για μασάζ φέρεται να χρησιμοποίησε κυρίως… «μαστίγιο», απειλώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία, την οποία ζητούν επιτακτικά οι δανειστές, θα πέσει η κυβέρνηση!              

Ο  ίδιος ο υπουργός Οικονομικών όταν βγήκε  από την αίθουσα  της Βουλής όπου έγινε η συνεδρίαση ήταν «Σφίγγα» , καθώς δεν απάντησε στα επίμονα ερωτήματα  των δημοσιογράφων για το  αν  όντως είπε σε βουλευτές της κυβέρνησης ότι θα πέσει η κυβέρνηση αν δεν ψηφίσουν τη τροπολογία. Στην ενημέρωση των βουλευτών φέρεται επίσης  να είπε ότι δεν αποσύρεται η τροπολογία γιατί  θα έχουμε πρόβλημα με τους δανειστές και την  ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο Νίκος Φίλης φέρεται  από την πλευρά του να πρότεινε την κατάθεση  νομοτεχνικής βελτίωσης για την προστασία λαϊκής κατοικίας.  

Από άλλους βουλευτές εκφράστηκε  η άποψη ότι με την τροπολογία αυτή ενισχύεται ουσιαστικά το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ενώ κάποιοι άλλοι  είπαν ότι  η θεσμοθέτηση  της ποινικής δίωξης είναι εκ του περισσού, καθώς  προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα.