Νέα κόντρα για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία

Τα έγγραφα της ΝΔ για πυρομαχικά στον ISIS και η οργισμένη απάντηση Γεννηματά σε Καμμένο

Νέα πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε για την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα, τα οποία δείχνουν πως πυρομαχικά του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου, βρέθηκαν το 2014 στην κατοχή τζιχαντιστών στη Συρία.

Σύμφωνα με το «σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων  της Ε.Ε (itrace), εντοπίστηκαν τον Ιούλιο του 2014 σφαίρες της εταιρείας του Βασίλη Παπαδόπουλου, στη Ράκκα της Συρίας.

Μάλιστα υπάρχει και χάρτης που δείχνει τη διαδρομή των πυρομαχικών από την Αξιούπολη του Κιλκίς,  μέχρι την πρωτεύουσα του ISIS.

«Ο Παπαδόπουλος φέρεται να εχει πουλήσει όπλα στον ISIS και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός» υποστηρίζει η ΝΔ  που κρατάει ψηλά στην αντιπολιτευτική της ατζέντα την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.  Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και να δώσουν εξηγήσεις.

«Το 2014, όπως καταθέσαμε και στη Βουλή, όταν ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπαδόπουλος συνομιλούσε με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Ας καλέσει η κ. Σπυράκη τον πολιτικό εταίρο της να της λύσει όλες τις απορίες»  σχολίασε  το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, 

Η απάντηση Καμμένου προκάλεσε την έκρηξη της Φώφης Γεννηματά που ζήτησε την απομάκρυνσή του, κάνοντας λόγο για «αθλιότητα».