Ερώτηση Κουμουτσάκου σε Κοτζιά για την πώληση των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία

Τον καλεί «να λύσει επιτέλους τη σιωπή του»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά κατέθεσε στη Βουλή ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αναφορικά με την υπόθεση της πώλησης εξοπλιστικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Κουμουτάκος θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα

«Γιατί συναίνεσε στο πλαίσιο του ΚΥΣΕΑ στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με τον μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλο για την πώληση 300.000 βλημάτων 105 χιλιοστών, ενώ γνώριζε ότι η Σαουδική Αραβία επιθυμούσε αυστηρά διακρατική συμφωνία για 100.000 βλήματα; Τηρήθηκαν οι συνήθεις διαδικασίες από το Υπουργείο Εξωτερικών για την εξουσιοδότηση των προσώπων που υπέγραψαν την εν λόγω συμφωνία στις 13 Ιουνίου 2017;

Γιατί δεν αντέδρασε στη δημόσια σπίλωση των υπολήψεων των εμπλεκόμενων διπλωματικών υπαλλήλων από πλευράς του Υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου και του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα; Συμφωνεί και υιοθετεί τις τοποθετήσεις τους εν προκειμένω;».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από μια εβδομάδα, στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας απαξίωσε με τρόπο πρωτοφανή το διπλωματικό προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ.

Επιπλέον, αποδεικνύεται πια ότι ο κ. Κοτζιάς γνώριζε όλες τις σημαντικές πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης που έχει βλάψει τη χώρα. Με την ερώτηση που καταθέτουμε καλούμε τον κ. Κοτζιά να λύσει επιτέλους τη σιωπή του».