Κ. Μακρή: Τα παράλογα με τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών στη Μάνδρα

Ζητούν και φωτογραφίες οι υπηρεσίες από τα κατεστραμμένα σπίτια!

Στο «πώς το  καταφέρνουμε κάθε φορά να μην βρίσκουμε έναν τρόπο να δίδοντα στα θύματα μιας καταστροφής τα επιδόματα που δικαιούνται» αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.    

«Στη Μάνδρα συμβαίνει ο απόλυτος παραλογισμός: Τους είπαν την επόμενη ήμερα της καταστροφής ότι πρέπει να βγάλουν φωτογραφίες τα σπίτια τους και  έτσι θα πάρουν τις αποζημιώσεις. Μα με δυο μέτρα λάσπη αυτοί οι άνθρωποι τι θα πρωτοέκαναν; Θα έσωζαν τους εαυτούς τους, την περιουσίας τους ή θα φωτογραφίζονταν στα ερείπια;» αναρωτήθηκε η σχολιάστρια του Star.  

Κατέληξε στο  σχόλιό της για όσα συμβαίνουν στη Μάνδρα η Κ. Μακρή:  

«Τα  συνεργεία που πήγαν ώρες μετά την καταστροφή και πέρασαν σπίτι-σπίτι, γιατί δεν φωτογράφιζαν, γιατί δεν κατέγραφαν τις ζημιές ώστε να ξέρουν σε ποιον πρέπει να πιστώσουν και τι; Τώρα λοιπόν τους ζητούν χαρτιά που δεν έχουν, τους πηγαινοφέρνουν 10 φορές και μετά την περιουσία τους χάνουν πια και την αξιοπρέπειά τους. Κι αυτό ειναι ντροπή: Να υπάρχει ένα κράτος που δεν προστατεύει τον πολίτη ούτε πριν την καταστροφή ούτε μετά».