Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Αναμένεται σφοδρή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την συμφωνία πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Η συζήτηση, η οποία γίνεται κατόπιν σχετικής επερώτησης της ΝΔ, ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη αλλά αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, καθώς έλειπε στη Γαλλία.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για «δήθεν» σκάνδαλο και εκτιμά πως στο τέλος, η υπόθεση αυτή θα εκθέσει τη ΝΔ καθώς θεωρεί πως όλα έχουν γίνει με τον σωστό και προβλεπόμενο τρόπο.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε πως «η κυβέρνηση εν συνόλω έχει πάρει την ευθύνη και την Δευτέρα απαντάει με έναν από τους κορυφαίους υπουργούς της».

Ο Πάνος Καμμένος, εξάλλου, έκανε λόγο για «αδίστακτους» στο twitter και επικαλούμενος δημοσίευμα ιστοσελίδας υποστηρίζει ότι η διαρροή εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών έγινε σε συνεργασία με καταζητούμενο Έλληνα πράκτορα που έχει προσχωρήσει στις τάξεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

H , από την πλευρά της, κάνει λόγο για σκιώδεις διαδικασίες και σημαντικές παραλείψεις στη διαδικασία.

Στην Πειραιώς απορρίπτουν όσα ισχυρίζεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Βασίλη Παπαδόπουλο και λένε πως ο επιχειρηματίας επισκεπτόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρήσει να τοποθετήσει στο «κάδρο» των ευθυνών και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Δύσκολη μέρα για τον κ. Τσίπρα η Δευτέρα, προσέρχεται απολογούμενος στη Βουλή» ισχυρίστηκε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης

«Υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Πάνος Καμμένος ήθελε οπωσδήποτε τον κ Παπαδόπουλο ως μεσάζοντα» είπε εξάλλου -μιλώντας στον ΣΚΑΙ- ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 13.00.