Τσίπρας: Άμεση η καταβολή της ενίσχυσης στους πληγέντες από τις πλημμύρες

«Πρωτοφανής η καταστροφή από εξαιρετικά ακραίο φαινόμενο» τόνισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή καταστροφή που προκλήθηκε από ένα εξαιρετικά ακραίο φαινόμενο» ανέφερε ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για  το κοινωνικό μέρισμα και της τροπολογίας για την ενίσχυση των πληγέντων . Όπως ανέφερε,  «οι καταστροφικές πλημμύρες ανέδειξαν με τον ποιό τραγικό τρόπο τις εγκληματικές και ασυγχώρητες πολιτικές επιλογές δεκαετιών στον τομέα της δόμησης και της χωροταξίας».

«Όταν για δεκαετίες αδιαφορείς απέναντι στη φύση, έρχεται κάποτε η στιγμή που σε εκδικείται .Και το τίμημα στην προκειμένη περίπτωση είναι μεγάλο, ο πόνος βαθύς.Οι εικόνες που αντίκρισα σοκαριστικές. Η δέσμευσή μας να σταθούμε άμεσα στο πλάι των ανθρώπων που επλήγησαν αποτελεί προτεραιότητα και χρέος»  τόνισε ο Αλέξης Τσιπρας.

Σχετικά με  τα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων  ο πρωθυπουργός ανέφερε:  «Προχωρήσαμε στη διανομή έκτακτης, επιπλέον ενίσχυσης 5.000  ευρώ για κάθε κατοικία και 8.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση, που επλήγη. Η καταβολή αυτών των χρημάτων θα γίνει άμεσα, τις επόμενες ημέρες. Και φυσικά τα ποσά αυτά θα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα» σημείωσε.