«Τα βρήκε» ο Κοντονής με τους συμβολαιογράφους για τους πλειστηριασμούς

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από 29/11

«Τα βρήκαμε με τους συμβολαιογράφους, οι σύλλογοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να σταματήσουν την αποχή τους», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μετά τη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με την συμμετοχή εκπροσώπων των συμβολαιογράφων για  τους πλειστηριασμούς.   Ο υπουργός εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου.  

Από την κυβέρνησης συμμετείχαν επίσης στη σύσκεψη  ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος  και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Για κοινή πεποίθηση ότι πάμε για λύση» μίλησε ο πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας,  ο οποίος πρόσθεσε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξεκινούν στις 29 Νοεμβρίου.  Όπως πρόσθεσε έλαβαν από την κυβέρνηση «απόλυτες διασφαλίσεις» πως δεν θα κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά τους, με την αυστηριοποίση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, ενώ οι  γενικές συνελεύσεις για την αναστολή της αποχής θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.