Στην παραλία της Κουρούτας έπαιξε beach volley ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος

Έδωσε άδεια 48 ωρών στον εαυτό του

Ευκαιρία για ξεκούραση βρήκε αυτό το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, ο οποίος επέλεξε την Ηλεία για τις ολιγοήμερες διακοπές του.

Ο υπουργός το απόγευμα του Σαββάτου πήγε στην Κουρούτα στην παραλία «Στροφή του Κότσυφα» κι εκεί επιδόθηκε για ώρες στο αγαπημένο του beach volley.

Μετά το μπανάκι του βγήκε βόλτα στον Πύργο. Εκεί επισκέφθηκε το σπίτι όπου έζησε ο παππούς του όταν υπηρετούσε ως δάσκαλος στην περιοχή και περάσε από το μέρος των παιδικών χρόνων του πατέρα του στην οδό Γερμανού.

«Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της δόσης το μεσημέρι της Παρασκευής, έδωσα άδεια 48 ωρών στον εαυτό μου για να ξεκουραστώ. Αν και η καταγωγή μου είναι από την Πρέβεζα, επέλεξα την Ηλεία και τον Πύργο γιατί με την περιοχή σας με δένουν δεσμοί οι οποίοι δεν είναι γνωστοί στον ευρύ κόσμο», δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» και στο patrisnews.com ο Ε. Τσακαλώτος.

Αποκάλυψε επίσης ότι ο παππούς του ήταν δάσκαλος στον Πύργο για δέκα χρόνια, από το 1932 – 1942 και μάλιστα στο σπίτι της οικογένειας στην οδό Γερμανού γεννήθηκε και ο πατέρας του.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η οικογένειά του διέμειναν σε ξενοδοχείο στον Άγιο Ανδρέα, όπου απόλαυσαν τη μοναδική θέα με τα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Το βράδυ της Παρασκευής δείπνησαν σε γνωστή ψαροταβέρνα του Κατακόλου.

Ως λάτρης του καλού κρασιού ο υπουργός Οικονομίας, άδραξε την ευκαιρία και επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι, όπου ξεναγήθηκε από τους ιδιοκτήτες  σε όλους του χώρους και δοκίμασε όλες τις ποικιλίες των κρασιών. Ο ίδιος δήλωσε εντυπωσιασμένος τόσο από το κτήμα, όσο και από την γεύση των κρασιών.