Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξεναγήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επισκέφτηκε την Ιατρική Σχολή του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξεναγήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στάση και στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας ήταν προγραμματισμένο να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Θεσσαλία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στους χώρους της σχολής από τον καθηγητή κ. Δημήτρη Κουρέτα. Περιηγήθηκε στα εργαστήρια και τις αίθουσες και επαίνεσε το προσωπικό για την καθαριότητα και την τάξη σε όλους τους χώρους του κτιρίου.

Ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι οι φοιτητές σέβονται τους χώρους του ιδρύματος γιατί αισθάνονται δικό τους το Πανεπιστήμιο.

Αναφορικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα με δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο, ο κ. Κουρέτας επισήμανε ότι με το νέο νόμο που προωθεί η κυβέρνηση αυτά θα κλείσουν.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι είναι ενάντια στο προωθούμενο νομοσχέδιο και υπογράμμισε ότι «κάθε μεταπτυχιακό πρέπει να ορίζει το ύψος των διδάκτρων ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ανταγωνιστικά μεταπτυχιακά».

Επίσης, ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι οι υποτροφίες πρέπει να δίδονται με αξιοκρατικά κριτήρια.

Κοινή πεποίθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κ. Κουρέτα είναι η σύνδεση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων με την αγορά εργασίας, καθώς και η ανάπτυξη συμβάσεων ανάμεσα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και εταιρείες προκειμένου να μπορούν οι σχολές να στηρίζονται σε δικά τους έσοδα και όχι μόνο σε ευρωπαϊκούς πόρους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top