Ο Θεοδωράκης συμβουλεύει τους συνομήλικους του: Να κάνετε ελέγχους στην υγεία σας

Όσα είπε σε συνέντευξή του

Ο Θεοδωράκης συμβουλεύει τους συνομήλικους του: Να κάνετε ελέγχους στην υγεία σας

«Δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω σε 2-3 ερωτήσεις σας γι’ αυτό, αλλά, όπως είπα και στη δήλωσή μου την Παρασκευή, δεν επιθυμώ να απασχολήσω ξανά τους πολίτες με το προσωπικό μου πρόβλημα». Με αυτά τα λόγια, ο Σταύρος Θεοδωράκης έδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι ανοιχτός στο να μιλήσει – εντός ορίων – για την περιπέτεια με την υγεία του που πέρασε και που από την πρώτη στιγμή δε δίστασε όχι μόνο να παραδεχθεί δημόσια, αλλά και να μοιραστεί το χειρουργείο του, αλλά και την μετεγχειρητική του κατάσταση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού θέλησε να γίνει ο ίδιος παράδειγμα προς μίμηση και μέσα από τα όσα περνάει στέλνει μήνυμα και συμβουλεύει τους συνομηλίκους του, να εξετάζονται συχνά.

«Τα τελευταία χρόνια, μέσα στην καταιγίδα, το μόνο που δεν σκεφτόμουν ήταν να κάνω έναν έλεγχο. Αυτό μπορείτε να το διαβάσετε και ως μια συμβουλή στους συνομηλίκους μου», είπε στη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, αποκαλύπτοντας ότι έμαθε για τον καρκίνο «τον Απρίλιο. Από τότε που τον εντόπισαν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας σε ένα έλεγχο ρουτίνας. Και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό».

«Εγώ δεν είχα ουρές και αναμονή. Και δεν θα προσποιηθώ το αντίθετο. Τα νοσοκομεία μας όμως υποφέρουν. Όχι σήμερα. Πάντα. Έχουμε καλούς γιατρούς, ήρωες νοσηλευτές αλλά μας λείπουν τα μέσα. Από κρεβάτια μέχρι και φάρμακα πολλές φορές. Στην Ιταλία το 80% των επεμβάσεων είναι ρομποτικές, εδώ στα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουμε ούτε ένα ρομπότ. Λες και δεν μας ενδιαφέρει να μειώσουμε τον πόνο και την ταλαιπωρία. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα νέο σχέδιο με προτεραιότητα στον άρρωστο», πρόσθεσε σχετικά με την περιπέτεια του.

Φυσικά, ρωτήθηκε και για τα δημοσκοπικά χαμηλά ποσοστά του Ποταμιού και την πιθανότητα να μείνει το Ποτάμι εκτός Βουλής λόγω της πόλωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ: «Όσο περνάει ο χρόνος, τόσο ο κόσμος θα αντιλαμβάνεται ότι αυτή η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με διαφορετικό τρόπο από αυτό που ξέρουν τα παλιά κόμματα. Είδατε τι κάνει ο Μακρόν στη Γαλλία; Αυτός είναι ο δρόμος. Τολμηρές αποφάσεις χωρίς δεξιές ή αριστερές παρωπίδες. Και αυτόν τον δρόμο στην Ελλάδα μόνο το Ποτάμι τον έχει μελετήσει».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση που έκλεισε, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «η διαπραγμάτευση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν για άλλη μια φορά αργή, χωρίς σχέδιο και με το βλέμμα μόνο στα πρωτοσέλιδα». Πρόσθεσε ότι «συνασπίστηκαν όλοι εναντίον μας» βλέποντας μια κυβέρνηση «χωρίς προτεραιότητες και κόκκινες γραμμές».

Σχετικά με τις διεργασίες στο Κέντρο, είπε ότι «η προσπάθεια να υπάρξει ένα μεγάλο προοδευτικό κίνημα στο Κέντρο δεν έχει σταματήσει και δεν θα σταματήσει».

Ανέφερε,δε, ότι δε θα λείψει από το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Οι προσκλήσεις σε ένα συνέδριο δεν απαντώνται επειδή μας αρέσει ή δεν μας αρέσει η τάδε απόφαση της ηγεσία του. Στο συνέδριο της ΔΗΣΥ θα πάω. Άλλωστε και η κυρία Γεννηματά είχε έρθει στο συνέδριο του Ποταμιού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top