Κ. Μακρή: Οι πικρές αλήθειες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Και οι προβλέψεις του που πήραν σάρκα και οστά

Την ατμόσφαιρα ενότητας μεταξύ κορυφαίων πολιτικών αρχηγών, η οποία επικράτησε κατά την κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σχολίασε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με την Μάρα Ζαχαρέα.       

«Κρίμα που βλέπουμε τον πολιτικό πολιτισμό μόνο σε κηδείες. Να ειναι 5 νυν και πρώην πρωθυπουργοί και να έχουν όλοι μια καλή κουβέντα να πουν. Και οι πολίτικοι του αντίπαλοι βεβαίως τώρα που πέθανε αναγνωρίζουν όσα τσιγκουνεύτηκαν όσο ζούσε. Δηλαδή ότι ήταν ένας πολίτικος που έλεγε αυτά που σκεπτόταν και ότι είχε το θάρρος να γίνεται δυσάρεστος» τόνισε η σχoλιάστρια του Star.  

«Σκεφτείτε τι έλεγε ο Μητσοτάκης το 1990. Να μειώσουμε το κράτος, να ποντάρουμε στην ιδιωτική οικονομία, να σταθεροποιήσουμε τα δημόσια οικονομικά. Τότε αμφισβητήθηκε έως και λοιδορήθηκε. Μετά απο 20 χρόνια, το 2010, αυτά που έλεγε έγιναν επιταγές της τρόικας και αφού στο μεταξυ η χώρα πέρασε απο μια χρεοκοπία» πρόσθεσε η Κάτια Μακρή και κατέληξε στο σχόλιό της:  

«Δεν ήταν ο Μητσοτάκης μπροστά απο την εποχή του. Με όλες τις αδυναμίες του -  και είχε πολλές -  ήταν στην εποχή του, έβλεπε που ήμασταν και που πηγαίναμε. Και το έλεγε. Tο θέμα είναι, αν σήμερα εμφανιστεί ένας κυνικός, ρεαλιστής που λέει την αλήθεια, εμείς τον αντέχουμε; Η ιστορία, παλιά και πρόσφατη, δείχνει πως όχι. Προτιμάμε τα ωραία λογία απο τις ωραίες πράξεις  και μετά βεβαίως,  πληρώνουμε τα επίχειρα των επιλογών μας».