Κ.Μακρή: Άλλα έλεγαν πριν και άλλα μετά το πολυνομοσχέδιο

Μύθοι και αλήθειες για τα μέτρα

«Είτε ξέρεις πολύ καλά οικονομικά είτε ξέρεις μπακαλίστικα,  τι σημαίνει 5 δις ευρώ μέτρα  το καταλαβαίνεις και σου έρχεται κεραμίδα. Και δεν ειναι μόνο τα ποσά. Ειναι η σύγκριση του τι έλεγαν τα κυβερνητικά στελέχη μέχρι πριν μια εβδομάδα και τι είδαμε στο νομοσχέδιο»  τόνισε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Ανέφερε η σχολιάστρια του Star σχετικά «με τους μύθους και  τις αλήθειες»  για τα μέτρα:  

Μύθοι και αλήθειες

1. «Δεν υποκύψαμε στο ΔΝΤ  που ζητούσε 4,5 δις μέτρα και  πήραμε 3,6 ευρώ»:  Μύθος.  4,9 δις ευρώ τα δισεκατομμύρια των μέτρων!

2. «Δεν θα περικοπούν οι χαμηλές συντάξεις»: «Ψαλίδι» ακόμη και στα 480 ευρώ που ειναι η κατώτατη του ΙΚΑ.

3. Θα περικοπούν 18%  οι συντάξεις  κόβονται 25% με τα επιδόματα- οικογενειακό. Θα αυξηθούν οι συντάξεις  μετά το 2018, καμια αύξηση έως το 2022

4. «Θα πληρώσουν οι πλούσιοι»:  1,3 εκ. χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι θα πληρώσουν για πρώτη φορά με τη μείωση του αφορολογήτου

 5. «Θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή»:  Τα pos πάνε πίσω μια τριετία, δεν εκπίπτουν οι ιατρικές δαπάνες,  κανείς δεν θα ζητεί απόδειξη απο γιατρό .

6. Θα προστατευτεί η α’ κατοικία: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί  Τετάρτη, Πέμπτη,  Παρασκευή   με βάση την εμπορική αξία. Απο το τέλος του 2017 δεν υπάρχει καμια προστασία της α’  κατοικίας.

7. «Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ 30%»: Μειώνεται 70 ευρώ έως τα 700  ευρώ, 10%.

Κατέληξε στη σχόλιό της η Κάτια Μακρή:

«Η κυβέρνηση λέει ότι αυτά τα μέτρα μας οδηγούν στην έξοδο απο την  επιτροπεία, εγώ καταλαβαίνω ότι διαιωνίζουν την επιτροπεία τουλάχιστον μέχρι το 2022. Και βλέπουμε…».