Αποθέωση για τον Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη!

Στην παρουσίαση της αγγλικής έκδοσης για την ελληνική οικονομία το 2000 - 2015

Θερμότατη υποδοχή επιφύλαξαν στον  πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, πολίτες της Θεσσαλονίκης,  όπως και  οι παρευρισκόμενοι σε εκδήλωση για την παρουσίαση της αγγλικής έκδοσης του Συλλογικού Τόμου: «The Greek Political Economy: 2000-2015» («Η ελληνική πολιτική οικονομία 2000-2015),  στην κατάμεστη αίθουσα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου.  

Χαρακτηριστικό είναι ότι χρειάσθηκαν πάνω από δέκα λεπτά για να μπορέσει ο κ. Καραμανλής να μεταβεί από το σημείο στο οποίο έφτασε με αυτοκίνητο, έξω ακριβώς από το συνεδριακό κέντρο, μέχρι την αίθουσα, λόγω των θερμών εκδηλώσεων προς το πρόσωπό του!     

 

Η συλλογική έκδοση αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο διάστημα της διακυβέρνησης Καραμανλή αλλά και στην διακυβέρνηση Σημίτη η οποία προηγήθηκε, καταρρίπτοντας την θεωρία ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, το διάστημα 2004 -2009  ευθυνόταν για την υπαγωγή της Ελλάδας στα μνημόνια, επί της κυβέρνησης Παπανδρέου που ακολούθησε.   

        

Παρόντες στην εκδήλωση είναι μεταξύ άλλων  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας,ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, η υφυπουργός  Μακεδονίας και Θράκης , Μαρία-Κόλλια Τσαρουχά, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη και  Σάββας Αναστασιάδης, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη,  ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, , ο πρόεδρος της ΠΕΔ  Λάζαρος Κυρίζογλου και ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτσας.

Στα «παραλειπόμενα» της εκδήλωσης η παρουσία του πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη  Ψωμιάδη με ένα…  κάδρο με φωτογραφία του  αείμνηστου  ιδρυτή της ΝΔ  Κωνσταντίνου Καραμανλή, ανάμεσα σε άλλα πρόσωπα!