Το Star στις διαπραγματεύσεις του Χίλτον! Σε γρήγορη συμφωνία ελπίζει η κυβέρνηση

«Είμαστε σε καλό δρόμο» είπε κυβερνητικός παράγοντας

Το Star στις διαπραγματεύσεις του Χίλτον! Σε γρήγορη συμφωνία ελπίζει η κυβέρνηση

Στο σενάριο της γρήγορης συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζει να ποντάρει η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Χίλτον, όπου συζητήθηκαν θέματα αποκρατικοποιήσεων και ενέργειας.

«Είμαστε σε καλό δρόμο», σημείωσε κυβερνητικός παράγοντας, εκφράζοντας την παράλληλη βεβαιότητα ότι «θα υπάρξουν πράγματα, στα οποία η συζήτηση θα σκαλώσει και θα μας πάρει η κουβέντα μέχρι το πρωί, αλλά αυτά δεν θα είναι ούτε σχετικά με το υπερταμείο, ούτε με τις ιδιωτικοποιήσεις». Στο τέλος της ημέρας όμως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τελικά θα κλείσουμε».

Η κυβέρνηση παρέλαβε χθες Δευτέρα τέσσερα κείμενα. Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο με την Κομισιόν έκτασης περίπου 40 σελίδων και το τεχνικό του κομμάτι, καθώς και το Μνημόνιο με το ΔΝΤ έκτασης 5 σελίδων και το τεχνικό του κομμάτι. Στα κείμενα αυτά, υπάρχουν 2-3 σημεία διαφορετικών διατυπώσεων, όπως για παράδειγμα στο «πως το κράτος θα επηρεάζει τη γενικότερη πολιτική των ΔΕΚΟ». Επ’ αυτών των κειμένων, η ελληνική πλευρά θα στείλει το βράδυ της Τρίτης τις παρατηρήσεις της και στη συνέχεια τα τεχνικά κλιμάκια θα αναλάβουν να συγκεράσουν τις όποιες διαφορές.

Όσες διαφορές δεν καταστεί εφικτό να κλείσουν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, θα συζητηθούν σε επίπεδο υπουργών και επικεφαλής του κουαρτέτου.

«Θα υπάρξει μια μεγάλη λίστα από αλλαγές σε τεχνικά ζητήματα», εκτίμησε κυβερνητικός αξιωματούχος, εκφράζοντας όμως την πεποίθηση ότι έως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν κλείσει όλες οι λεπτομέρειες.

Σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να ζητήσει πρόσθετες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως άφησε να εννοηθεί ο Π. Τόμσεν την περασμένη εβδομάδα ,η ίδια πηγή είπε «δεν ξέρω κάτι τέτοιο, δεν έχει συζητηθεί».

Όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, η λίστα των ΔΕΚΟ, οι οποίες θα μεταφερθούν στην εταιρία δημοσίων συμμετοχών του υπερταμείου, παραμένει ακόμα ανοιχτή.

Αύριο Τετάρτη, μετά το μεσημέρι αναμένεται νέα συνάντηση του κουαρτέτου με την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα για την οργάνωση της συζήτησης εφεξής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top