Ο… θαυμασμός του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σύστημα της Βενεζουέλας

Προσκαλούν στην Αθήνα και την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κίρχνερ που διώκεται για διαφθορά!

Και όμως: Το σύστημα της Βενεζουέλας και ο Μαδούρο εξακολουθεί να βρίσκει ακόμη και σήμερα υποστηρικτές εντός του ΣΥΡΙΖΑ!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, που βάλθηκε  για μία ακόμη φορά σήμερα, με νέες δηλώσεις του να μας τρελάνει.

Ο ίδιος άνθρωπος  δύο μήνες πριν «έσταζε μέλι» για την κοινωνικές παροχές της κυβέρνησης Μαδούρο στο λαό της Βενεζουέλας και για τις ... «επιτυχίες»  της στην οικονομία, ωσάν να μην έχει δει κανείς μας τα πλάνα με τους ανθρώπους που πεινάνε και μπουκάρουν στα super market.

Πρώτος άλλωστε, από το 2013 όταν πήγε στην κηδεία του Τσάβες, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τη Βενεζουέλα υποστηρίζοντας ότι αποτελεί χώρα πρότυπο για χώρες της Ευρώπης και παντού στο κόσμο..

Αλλά και τώρα που καθημερινά στο Καράκας έχουμε ταραχές και χάνονται ανθρώπινες ζωές στις διαδηλώσεις, ο αριστερός ιστότοπος left.gr επιρρίπτει ευθύνη στους διαδηλωτές, με ανάρτηση που έχει τίτλο:   «Mαίνεται η ένταση στη Βενεζουέλα - Οι «τσαβίστας» στους δρόμους κατά του πραξικοπήματος της Δεξιάς»!  

Η ΝΔ ζήτησε να συγκληθεί η επιτροπή Εξωτερικών  και Άμυνας της Βουλής με θέμα της εξελίξεις στη Βενεζουέλα, αλλά το αίτημα της απορρίφθηκε από τον  πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Δουζίνα. Τυχαίο;

«Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα και τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να έρθουν στη Βουλή και υπεύθυνα να πουν αν πράγματι θέλουν την  Ελλάδα να γίνει Βενεζουέλα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Β. Κικίλιας  

«Δείχνει αντιπολιτευτική πενία» υποστήριξε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης  για το ζήτημα.

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΧΝΕΡ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!

O ΣΥΡΙΖΑ όμως φλερτάρει και με άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς έχει προσκαλέσει στην Αθήνα την  πρώην πρόεδρο της χώρας Κριστίνα Κίρχνερ. Η ίδια ανέβασε στο λογαριασμό της την πρόσκληση που υπογράφει ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας  Παναγιώτης Ρήγας.

Ο κ.  Ρήγας  δήλωσε για την πρόσκληση:

«Και η Ευρωπαϊκή Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ την έχουμε καλέσει για να μας πει τις εμπειρίες της, το πώς προχώρησαν όλη την προηγούμενη περίοδο μια προοδευτική ολοκλήρωση,  μετά από τις δικτατορίες και τα καθεστώτα μπανανίας που υπήρχαν στην περιοχή».

Είναι εντυπωσιακό πάντως πως οποιονδήποτε ηγέτη που θα μπορούσε να καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε μια πολιτικό που κατηγορείται για διαφθορά και της έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα. Η Κίρχνερ κατηγορείται για χρηματισμό εκατομμυρίων και πιθανό ξέπλυμα μαύρου χρήματος επί των ημερών της στην κυβέρνηση,  ενώ η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα την κατηγορεί ότι έλαβε και παράνομη χρηματοδότηση από τον Ούγκο Τσάβες