Επίθεση Ζωής Κωνσταντοπούλου προς Κρέτσου και Σαράφογλου! Σηκώθηκε όρθια και φώναζε η Επίτροπος

«Έχετε παραβιάσει τη Δημοκρατία» φώναζε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής

Το έλα να δεις έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Γκάζι, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με θέμα την περιφερειακή πολιτική και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε έντονο καυγά με τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, ενώ από τα πυρά της πρώην προέδρου της Βουλής, δεν γλίτωσε και  η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου, η οποία συντόνιζε την συζήτηση.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία βρισκόταν στην αίθουσα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των πολιτικών της Ε.Ε., κατηγορώντας την για επιβολή δικτατορίας στην Ελλάδα μετά από το δημοψήφισμα.

«Πώς τολμάτε να επισκέπτεστε μία χώρα την οποία δεν σέβεστε, μία δημοκρατία που εσείς καταστρέφετε, για να μιλήσετε για κονδύλια;», διερωτήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε έντονο ύφος και φανερά εκνευρισμένη, η κ. Κρέτσου σηκώθηκε όρθια και απάντησε στην πρώην πρόεδρο της Βουλής ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Αν δεν σας αρέσει η κατάσταση στην Ελλάδα να πάτε στη χώρα μου, στη Ρουμανία, να δείτε εκεί πώς ζουν οι άνθρωποι!», είπε η επίτροπος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μετά από λίγο αποχώρησε από την Αίθουσα.

Αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν… σταματούσε: «Έχετε παραβιάσει τη Δημοκρατία». Η Κορίνα Κρέτσου φώναξε «έχουμε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Αυτά είναι ανοησίες. Δεν θα υπήρχε ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμος σε αυτή τη χώρα χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα! Αυτό είναι προσβολή».

Στο τέλος, η κ. Κρέτσου, μετά την αποχώρηση της Κωνσταντοπούλου, σημείωσε ότι προέρχεται «από μια πραγματικά φτωχή χώρα, τη Ρουμανία. Εκεί οι άνθρωποι πεθαίνουν από τη φτώχεια».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση, σχολίασε ότι η Επιτροπή δεν επιβάλλει καμία πολιτική στην Ελλάδα, αντίθετα, η πολιτική που εφαρμόζεται ψηφίσθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το ελληνικό κοινοβούλιο το 2015, όταν πρόεδρός του ήταν η κ. Κωνσταντοπούλου.

(ΔΕΙΤΕ τι είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και το τι ακολούθησε στο βίντεο από το 2:13:45)

Η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το περιστατικό

«Την ώρα που η χώρα έχει γονατίσει, κάποιοι περνάνε καλά.Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν, κάποιοι κόβουν κορδέλες. Την ώρα που η αλήθεια βοά, κάποιοι, πρόθυμοι, αναλαμβάνουν να την συγκαλύψουν και να την εξωραΐσουν.

Πριν από λίγο στο Γκάζι, έγινε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως δήθεν «διάλογος» της Επιτρόπου Κορίνας Κρέτσου «με τους πολίτες». Παρών ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Χαρίτσης. Τον «διάλογο» με τους πολίτες είχε αναλάβει να «συντονίσει» η κυρία Μαρία Σαράφογλου (η δημοσιογράφος του MEGA και τώρα του ANTENNA, που, λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα, αναφώνησε: «Εγώ φταίω που οι περισσότερες κοινωνικές ομάδες είναι υπέρ του ΝΑΙ;»…).

Για να βρεθείς στην εκδήλωση, έπρεπε να έχεις λάβει μια «αυστηρά προσωπική πρόσκληση», να έχεις συμπληρώσει τα στοιχεία ταυτότητάς σου και να υποβληθείς σε έλεγχο ταυτότητας και σωματικό έλεγχο. Οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους είχαν διατελέσει σε κάποια δημόσια θέση ή υπηρεσία ή ήταν δημοσιογράφοι.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την δημοσιογράφο να ανακοινώνει ότι «υπάρχει πολύς λαϊκισμός», αλλά και ότι «η χώρα μας είναι πολύ ευνοημένη από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια» και τέλος να προτρέπει τους παρευρισκόμενους «να μην αναφερθούν στη σημερινή κατάσταση», αλλά σε ερωτήματα για την Ε.Ε., καθώς οι πολίτες «φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν αρκετά για την Ε.Ε.». Δήλωσε ακόμη ότι «είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε έναν Έλληνα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτές τις ώρες» έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλη την ανάρτηση εδώ

Ο καυγάς με τη Σαράφογλου

Νωρίτερα, αφού είχε πάρει το λόγο και μιλούσε, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε έντονο διάλογο και με τη συντονίστρια της συζήτησης Μαρία Σαράφογλου, την οποία κατηγόρησε γιατί στην εισαγωγική της τοποθέτηση μίλησε για λαϊκισμό και θυμήθηκε το καλοκαίρι του ’15 και το δημοψήφισμα, θυμίζοντάς της τη φράση «Εγώ φταίω που οι περισσότερες κοινωνικές ομάδες είναι υπέρ του ΝΑΙ;».

Κάπου εκεί ξέσπασε ο άγριος καυγάς, με τη δημοσιογράφο να μην αφήνει αναπάντητα τα όσα της έλεγε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.