Καπράλος: Πρέπει να μπουν επενδυτές στη ΔΕΗ – Η ΝΔ έχει καταθέσει πρόταση για το 66% του ΑΔΜΗΕ

Τσίρκας: Η χώρα δεν έχει ανάγκη από Πόντιους Πιλάτους

Ψηλά στο θέμα της πολιτικής επικαιρότητας βρίσκεται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Σπύρος Καπράλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Βασίλης Τσίρκας διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην εκπομπή Live U του STAR.

«Η ΝΔ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για παραχώρηση του 66% του ΑΔΜΗΕ. Ο κ. Σκουρλέτης επανήλθε όμως στο γνωστό σχέδιο Φρανκενστάιν που λέει ότι θα δώσουμε ένα μερίδιο αγοράς 45% χωρίς να υπάρχει αντάλλαγμα. Παράλληλα, υπάρχει και το πρόβλημα των απλήρωτων λογαριασμών ύψους 2,7 δισ. ευρώ. Εμείς λέμε ότι πρέπει να μπουν επενδυτές στη ΔΕΗ» είπε ο κ. Καπράλος.

«Η κυβέρνηση έχει αφήσει αποτύπωμα αποτυχίας και αυτό φαίνεται καθημερινά» είπε ο κ. Καπράλος, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ είχε προειδοποιήσει πολύ έγκαιρα ότι «όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, τόσο θα ανεβαίνει ο λογαριασμός».

Ο ίδιος, είπε ότι δεν μπορεί να κατακτήσει το κοινοτικό κεκτημένο η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και κατέληξε: «Η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη και όσο συντομότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα για τον τόπο».

Ο κ. Τσίρκας επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι θέλει το πλήρες ξεπούλημα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση για να επισημάνει ότι θα προφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των αγαθών της ηλεκτρικής ενέργειας και του νερού.

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από σχολιαστές και Πόντιους Πιλάτους αλλά από σαφείς τοποθετήσεις απέναντι στα κρίσιμα επίδικα όπως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος, επεσήμανε πως υπάρχει αισιοδοξία ότι «μέχρι τις 7 Απριλίου μπορεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να απομείνουν μόνο τα πολιτικά ζητήματα, όπως τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος και η αποσαφήνιση του ρόλου του ΔΝΤ στο πρόγραμμα».