Ρουσόπουλος για Βατοπαίδι: Οι συκοφαντίες και οι άθλιες μεθοδεύσεις κατέπεσαν

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για κέντρα που είχαν συμφέρον να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή

«Οι συκοφαντίες και οι άθλιες μεθοδεύσεις κατέπεσαν» σχολίασε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στην αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Γιώργου Παπαχρήστου στο ραδιόφωνο του Σκάι, έκανε λόγο για «μεγάλη απόφαση» και πρόσθεσε:  «Είχε ακουστεί ότι διακινήθηκε μαύρο χρήμα, ότι υπήρξαν υπόγειες συναντήσεις, ότι έγιναν γρήγορες συναλλαγές για να καλυφθεί κάτι παράνομο… Όλα αυτά αποδείχθηκαν αθλιότητες και ψέματα».

Ο κ. Ρουσόπουλος έκανε λόγο για κέντρα που είχαν συμφέρον να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ είπε πως είναι κρίμα «που ο Γιάννης Αγγέλου δεν έζησε για να νιώσει αυτή τη δικαίωση».

Ο κ. Ρουσόπουλος θύμισε ότι η υπόθεση του Βατοπαιδίου είχε κάνει «τη μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό» και είπε πως «υπήρχαν τότε ακόμη και μονοθεματικά δελτία και εκπομπές για αυτό το θέμα».

«Εννέα χρόνια μετά, αυτή η φούσκα δεν υπάρχει πια» είπε.

«Πρέπει η απόφαση αυτή να μας προβληματίσει. Να αναρωτηθούμε τι ακούμε και πως σκεπτόμαστε» πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος, εξηγώντας ότι με αυτή την απόφαση του δικαστηρίου «κλείνει μια πληγή για τον τόπο, διότι τέτοιες υποθέσεις ανοίγουν πληγές στην αξιοπιστία των θεσμών».