Ερώτηση Παπακώστα για την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης των πολιτικών προσώπων

Κάνει λόγο για «επιχείρηση απαξίωσης»

Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με θέμα την «Επιχείρηση Απαξίωσης των Πολιτικών Προσώπων με αφορμή την Εισφορά Αλληλεγγύης».

Η βουλευτής αναφέρει στο κείμενο της Ερώτησης πως πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρονται στην μειωμένη Εισφορά Αλληλεγγύης που πληρώνουν μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού Νόμου 4387/2016 τα πολιτικά πρόσωπα. Υπογραμμίζει ακόμα ότι η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της συγκεκριμένης εισφοράς παρουσιάζεται ως σκανδαλώδες «δώρο» του Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει προκλητικό χαρακτήρα.

Η  Κατερίνα Παπακώστα ζητά να ενημερωθεί σε ποιές περιπτώσεις ο νέος τρόπος υπολογισμού αυξάνει και σε ποιές μειώνει την ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης και αν αφορά μόνο στα πολιτικά πρόσωπα ή όλους τους φορολογούμενους. Τέλος, ρωτά αν υπάρχει η πρόθεση αλλαγής του τρόπου φορολόγησης των βουλευτικών αποζημιώσεων, π.χ. με την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων, προκειμένου οι πολιτικοί να μην διασύρονται για προνομιακή φορολογική μεταχείριση.