ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επιτίθενται σε Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του για την απεργία

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο που χαρακτηρίζει “ιδεοληψία” τις συλλογικές συμβάσεις» τονίζει, μεταξύ άλλων, η Κουμουνδούρου

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του σχετικά με την απεργία στα μέσα μεταφοράς πραγματοποίησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

«Σε ένα ακόμα νεοφιλελεύθερο κρεσέντο, ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την απεργία στα ΜΜΜ για να επιτεθεί συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων» τονίζει η Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «γνωρίζει πολύ καλά τη χρονική συγκυρία που επιλέγει να τοποθετηθεί για το συνδικαλιστικό νόμο και το δικαίωμα στην απεργία».

Σημειώνει ειδικότερα πως ο πρόεδρος της ΝΔ «το κάνει τη στιγμή που η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κανονικότητας στην αγορά εργασίας».

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο που χαρακτηρίζει «ιδεοληψία» τις συλλογικές συμβάσεις. Καθείς εφ' ω ετάχθη» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ επιτίθεται στο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της απεργίας, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει σε αντιλαϊκότητα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος της έχει πάρει τη μπουκιά απ' το στόμα με την προσήλωσή του στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής» αναφέρει, εξάλλου, σε σχόλιο του το ΚΚΕ.