Παρουσιάστηκε "το λεξικό" του λαϊκισμού παρουσία Μητσοτάκη-Θεοδωράκη-Βενιζέλου

«Η Αριστερά υπέκυψε στους αγανακτισμένους και στους ψεκασμένους» τόνισε ο συγγραφέας Γ. Βλαστάρης

Τριακόσια πενήντα λήμματα συγκέντρωσε στο βιβλίο του, με τίτλο «Λεξικό Χωρίς Γραβάτα», ο Γιάννης Βλαστάρης, για να δείξει ότι πλέον η δημαγωγία των κυβερνώντων ταυτίζεται με τη διαστρέβλωση.

 «Μπορεί να έχει πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη, αλλά θα βρει απέναντί του έναν άλλο λόγο, ορθό, τεκμηριωμένο, ρεαλιστικό» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση.  

Ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε από την πλευρά του ότι «ο λαϊκισμός και η δημαγωγία, έχουν γονατίσει τη χώρα εδώ και δεκαετίες».

Στο βιβλίο αποκαλύπτεται η διπλή γλώσσα των κυβερνώντων: Οι «θεσμοί» αντικατέστησαν την «τρόϊκα», οι χθεσινοί «τοκογλύφοι» αποκαλούνται, πια, «τεχνικά κλιμάκια», ο «αυτόματος κόφτης αποδοχών» ονομάζεται «Ρυθμιστής Αυξημένων Εγγυήσεων», και η μείωση μισθών-συντάξεων βαφτίστηκε «Ασφαλιστική Αναπλαισίωση».

«Η διπλή γλώσσα οφείλεται σε μια εκτροπή της Αριστεράς, η οποία υποτάχθηκε στους αγανακτισμένους και τους ψεκασμένους» επισήμανε ο συγγραφέας Γ. Βλαστάρης.  

Από την  πλευρά  του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «η  γλώσσα που χρησιμοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια, βλάπτει τη χώρα, όσο τη βλάπτει και η πολιτική που εφαρμόζεται».

Οι ομιλητές απέδωσαν ευθύνες για την εξάπλωση του λαϊκισμού και σε χρήστες των  social media  που αναπαράγουν άκριτα, διάφορες φήμες.