Γιώργος Τσίπρας: Κανείς δεν έχει εφαρμόσει μνημόνιο καλύτερα από εμάς!

«Το να καθυστερήσει το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης έχει κόστος» τονίζει ο γ.γ. του ΥΠΕΞ

«Δεν υπήρξε μεγαλύτερη επιτυχία στην εφαρμογή του προγράμματος στα μνημονιακά χρόνια» είπε ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στον Σκάι.

Ο γ.γ. του ΥΠΕΞ και ξάδερφος του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν θα έπρεπε να ζητούνται παράλογα μέτρα από την κυβέρνηση ενώ αναφορικά με την αξιολόγηση είπε πως είναι δύο οι επιλογές: «να καθυστερήσει η το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης έχει κόστος γιατί κινδυνεύει να υπονομευθεί η αναπτυξιακή πορείας της χώρας ή μια συμφωνία με σκληρά μέτρα θα υπονομεύσει ακόμα περισσότερο την αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο η διαπραγμάτευση να φτάσει μέχρι τον Απρίλιο, είπε: «Θα προτιμούσα να μη φτάσουμε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο αλλά αυτό είναι ένα ενδεχόμενο. Έχουμε όμως περισσότερα περιθώρια σε σχέση με πέρυσι».

«Δεν θέλουμε μια πολύ κακή συμφωνία όπως θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση. Πρόκειται για μια συνολική διαπραγμάτευση αλλά το μείγμα δεν μπορεί να είναι μια χειρότερη κατάσταση για τον κόσμο» τόνισε ο γ.γ. του ΥΠΕΞ.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν βλέπει πρόωρες εκλογές, είπε πως «η εκτίμηση μου είναι ότι περίπου θα εξαντλήσουμε την τετραετία».