Θεσμοί προς Αθήνα: Ο χρόνος τελειώνει, τρέξτε να προλάβετε!

Πώς μπορεί να υπάρξει συμφωνία της τελευταίας στιγμής – Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θ. Αθανασίου

Στα προβλήματα της διαπραγμάτευσης που υπάρχουν ενόψει Eurogroup, αλλά και στις προοπτικές επίτευξης συμφωνίας της τελευταίας στιγμής, αναφέρθηκε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.   

Όπως  υπενθύμισε,  ο Μοσκοβισί δεν φέρνει μαζί του την τρόικα στην Αθήνα. Αλλά παρά τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup   Ντάισελμπλουμ σήμερα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ντομπρόβσκις επισημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία που θα καθορίσει τον δημοσιονομικό ορίζοντα για την Ελλάδα.  

Για τον ίδιο λόγο, πρόσθεσε, ο  Ντομπρόφσκι εξακολουθεί να μιλά για συμφωνία, η οποία μπορεί να υπάρξει με βάση μία από τις τρεις  προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι, για περικοπή αφορολόγητου και μείωση συντάξεων , με μέτρα που φθάνουν σε ύψος το  2% του ΑΕΠ εάν χρειαστεί, για το 2019.  

«Αν δώσουν τα χέρια  έστω και την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα η συμφωνία είναι εφικτή» τόνισε ο Θ. Αθανασίου.  

Όπως σχολίασε ακόμη η Μάρα Ζαχαρέα, «οι δανειστές για μία ακόμη φορά πετάνε το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση», αλλά το θέμα είναι  «για πόσο ακόμη θα βλέπουμε τα Eurogroup να πετούν».