K. Μακρή: Σκληρή η ανεργία για όσους χρειάζονται λίγα χρόνια ενσήμων

Γιατί αυξάνεται η ανεργία στις μεγάλες ηλικίες

Στο δραματικό πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα,  το οποίο είναι ακόμα μεγαλύτερο για όσους είναι άνω των 55 ετών, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.      

«Συζητάμε για τη διαπραγμάτευση και  την αξιολόγηση , υπάρχει όμως και η σκληρή καθημερινότητα που αποτυπώνεται και στους αριθμούς της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία» τόνισε.  

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που βγήκαν για το Νοέμβριο και επικαλέστηκε η σχολιάστρια του Star,  η ανεργία μειώθηκε κατά τι σε σχέση με το 2015 , ειναι δηλαδή στο 23% έναντι 24,5%. «Βεβαίως ειναι η υψηλότερη στην Ευρώπη – ακόμη και η Ισπανία που μας περνούσε κατάφερε να την ρίξει στο 18, 6 % απο 27% που ήταν πέρσι.  8,5 δηλαδή μονάδες σε μια χρονιά, με πολυ επιθετικές πολιτικές, έναντι 1,5 μονάδα που  καταφέραμε εμείς» τόνισε η Κ. Μακρή.      

Στους  πίνακες που παρέθεσε επίσης,  για το τι συμβαίνει σε συγκεκριμένες  ηλικιακές ομάδες, προκύπτει ότι τα ποσοστά είναι:    

15-24  έτη     45,7%

25-34   έτη   29,9%

35-44   έτη     19,3%.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή:  

«Σε μια πολυ ευαίσθητη ηλικιακά ομάδα μεταξυ 55-64 ετών,  δηλαδή ένα βήμα πριν απο τη συνταξιοδότηση, η ανεργία  εκτοξεύτηκε στο   19,3%  απο 17,3%  το Νοέμβριο του 2015,  δηλαδή δυο μονάδες επάνω. Τι σημαίνει αυτό; Ότι απολύουν τους μεγαλύτερους ανθρώπους για να προσλάβουν νεότερους και με ελαστικές μορφές απασχόλησης: Δίωρα , τρίωρα και ανασφάλιστους.  Και γι αυτό βεβαίως δεν συζητάει κανείς, ούτε υπάρχει απολύτως καμια προστασία. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αφεθεί στο έλεος».