Γαλάζια… πανστρατιά στον ΕΒΕΑ στην εκδήλωση για την οικονομία παρουσία του Καραμανλή

Η μελέτη αναφέρει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε μια κατάσταση προβληματική με τις λήξεις ομολόγων

Παρουσία πολλών βουλευτών και στελεχών της ΝΔ αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έγινε η παρουσίαση μελέτης που περιλαμβάνεται στην αγγλική έκδοση του Συλλογικού Τόμου «The Greek Political Economy: 2000-2015» («Η ελληνική πολιτική οικονομία: 200-2015») στο ΕΒΕΑ.

Η μελέτη αναφέρει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ το 2004 παρέλαβε μία κατάσταση προβληματική, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση (του Κώστα Σημίτη) είχε μεταθέσει όλες τις λήξεις ομολόγων και τις δόσεις για τα εξοπλιστικά (που είχαν υπογραφεί επί ΠΑΣΟΚ) για το μέλλον.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το think tank «Ρεύμα Σκέψης», το ίδρυμα «Wilfried Martens centre for European Studies» και τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη.

Ο Κώστας Καραμανλής έκατσε στην πρώτη σειρά, ενώ δίπλα του έκατσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Γιώργος Βλάχος, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Νότης Μηταράκης, ο Λευτέρης Ζαγορίτης, ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι καθηγητές Σπυρίδων Ρουκανάς, Παντελής Σκλιάς, Παναγιώτης Λιαργκόβας, Γιώργος Χουλιαράκης και Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ συντονιστής είναι ο Κωνσταντίνος Μίχαλος