Φωτίου για παροχές Τσίπρα: Η Δεξιά έδειξε το ανάλγητο πρόσωπό της

«Ήλπιζα να ψηφίσουν όλα τα κόμματα, να δείξουν ομοψυχία - Δεν τίθεται σε κίνδυνο η διαπραγμάτευση»

«Ήλπιζα να ψηφίσουν όλα τα κόμματα, να δείξουν ομοψυχία» είπε η Θεανώ Φωτίου, στο Πρακτορείο 104,9 FM, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας για το κοινωνικό μέρισμα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είπε ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης βασίζεται στη «βιασύνη και τον πόθο του κ Μητσοτάκη για την εξουσία» και πρόσθεσε: «Πιστεύει ότι εάν τον εγκρίνουν οι δανειστές ως ικανό για την υλοποίηση των μνημονίων, θα έρθει στην εξουσία».

«Αυτό παίχτηκε δραματικά από την αξιωματική αντιπολίτευση, όταν ήρθε η ώρα να δείξει ο καθένας με το επώνυμο του στους δανειστές την ομοψυχία. Η ΝΔ είπε “εμπρός στην εξουσία”» τόνισε η ίδια.

Η  κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η διαπραγμάτευση και εκτίμησε ότι στο τέλος θα επικρατήσει στο τέλος η λογική στην πλευρά των δανειστών.

«Βγαίνει σήμερα ο ΣΕΒ και λέει ακριβώς ότι είπε ο Μητσοτάκης. Αποκαλύφθηκε το ανάλγητο πρόσωπο της δεξιάς» υπογράμμισε η υπουργός, τονίζοντας ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ έχυσε πολλά κροκοδείλια δάκρυα για τους συνταξιούχους.

Η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης υπενθύμισε παράλληλα ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση είχε δώσει κοινωνικό μέρισμα ύψους 450 εκατ. ευρώ το 2014 χωρίς να έχει κλείσει η χρονιά και να έχει τα αποτελέσματα των πλεονασμάτων και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για υποκρισία: «Πιστεύω πάντως ότι ο κ. Χατζηδάκης με πολύ βαριά καρδιά έκανε την αλλαγή γραμμής της ΝΔ».

Η κα Φωτίου, τέλος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει και ψηφίσει- με ευρεία μάλιστα πλειοψηφία στη Βουλή- σειρά μέτρων ανακούφισης των ευπαθών ομάδων και κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη για εξουσιομανία, με αφορμή τη στάση που κράτησε έναντι της ψηφοφορίας για το εφάπαξ βοήθημα των συνταξιούχων.