Στη μία το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία για την έκτακτη παροχή σε συνταξιούχους

Την προσεχή Δευτέρα θα γίνει η ψηφοφορία για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την κρίση

Στη μία το μεσημέρι θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.

Η τροπολογία για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων τίθεται σε ψηφοφορία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον συντονισμό των προνοιακών δράσεων.

Όπως τόνισαν η γραμματέας και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Κώστας Ζαχαριάδης, η πρωτοβουλία αναλήφθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να καταγραφεί η ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να τοποθετηθούν όλοι οι βουλευτές δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχουν -όπως τόνισαν- «διακυμάνσεις στον δημόσιο λόγο».

«Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, τις εξετάζουμε συνολικά και παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία ως ΚΟ συνολικά. Όλα έχουν τη βαρύτητά τους, και ο τρόπος που τοποθετούνται οι θεσμοί και βεβαίως και ο τρόπος που τοποθετείται το πολιτικό σύστημα πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Εμείς, εκτιμούμε θετικά την στάση των κομμάτων και στην Επιτροπή και κατά την ψήφιση στην Ολομέλεια» είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τη δεύτερη εξαγγελία του πρωθυπουργού, για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, η τροπολογία θα κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, τα αδήλωτα εισοδήματα και τον Πτωχευτικό Κώδικα, το οποίο θα ψηφιστεί την προσεχή Δευτέρα.