Στο ίδιο έργο θεατές στη διαπραγμάτευση: Όλοι εναντίον όλων και στη μέση η Ελλάδα!

Πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση αν συνεχισθούν οι πιέσεις για συγκεκριμένα μέτρα «εδώ και τώρα»

Την κατάσταση που διαμορφώνεται στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές,  με την επανέναρξη των συνομιλιών της ελληνικής κυβέρνησης μαζί τους στην Αθήνα, σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα.   

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος «όλοι  είναι  εναντίον όλων και στη μέση εμείς».

Στο «παιχνίδι ισχύος»  αυτό,  συμπλήρωσε, έχουμε δυο στρατόπεδα. Από τη μια είναι η Αθήνα και η Κομισιόν και από την άλλη είναι ο Τόμσεν και ο Σόιμπλε, υπό την έννοια ότι ο Σόιμπλε είναι ο φανατικότερος υποστηρικτής του να παραμείνει το Ταμείο στο πρόγραμμα.

Όλοι οι δανειστές συμφωνούν πάντως ότι τα πλεονάσματα πρέπει να είναι 3,5% για τα επόμενα χρονιά, αλλά δεν ξέρουμε για  πόσα! «Κι εμείς το δεχτήκαμε όμως αυτό με την απόφαση του eurogroup» υπενθύμισε η δημοσιογράφος.  

Η διάφορα είναι πως Αθήνα και Βρυξέλλες λένε πως δεν χρειάζονται μέτρα, ενώ ο Τόμσεν λέει «θα τα προσδιορίσετε «εδώ και τώρα», για συντάξεις, αφορολόγητο και ό,τι άλλο βάζει στην ατζέντα.

«Αν στο μπαρ ντε φερ κερδίσουν ο Τόμσεν και ο Σόιμπλε και πρέπει τα μέτρα να ποσοτικοποιηθούν τώρα , η κυβέρνηση – η όποια είναι ήδη επιβαρυμένη- το πιθανότερο είναι πως δεν θα το αντέξει και θα επιλέξει τις εκλογές. Γι’  αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας χτίζει  μια ρητορική έντασης με τους δανειστές.  Αν πάλι πάρει το πάνω χέρι ο Γιούνγκερ και δεν προσδιοριστούν τα νέα μέτρα τώρα , ο πρωθυπουργός θα πάρει μια ανάσα, αφού η κυβέρνηση θα παρατείνει τον βίο της και ο λογαριασμός θα σκάσει στα χεριά της επομένης κυβέρνησης το 2019» σχολίασε επίσης η Κάτια Μακρή.

Κατέληξε η δημοσιογράφος, στο σχόλιό της με την Μάρα Ζαχαρέα:  

«Έτσι όπως διαμορφώνεται το σκηνικό , εμείς τα μέτρα δεν θα τα γλιτώσουμε. Αυτό που ζούμε είναι ένα πολίτικο κρυφτούλι , για το αν θα μας τα πουν τώρα η αργότερα».