Στην Ιερουσαλήμ για τριμερή και… Πανάγιο Τάφο ο Τσίπρας

Ελλάδα, Αίγυπτος και Ισραήλ θα υπογράψουν συμφωνίες στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας

Στην Ιερουσαλήμ για τριμερή και… Πανάγιο Τάφο ο Τσίπρας

Στην Ιερουσαλήμ για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργο Τσίπρα.

Η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, είναι η δεύτερη μετά τον Ιανουάριο του 2016.

Οι τρεις ηγέτες αναμένεται να κάνουν κοινή δήλωση μετά τη συνάντηση αλλά και να υπογράψουν συμφωνία στον τομέα της Έρευνας και της Τεχνολογίας, ενώ επί τάπητος θα τεθούν ακόμη θέματα που αφορούν στη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της υγείας, του τουρισμού.

Θα επισκεφτεί και τον Πανάγιο Τάφο

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί και τον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ.

Η επίσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 9.30 το πρωί και ο πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στις 9.10 στην είσοδο της Παλαιάς Πόλης, όπου θα τον υποδεχτούν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Χρήστος Σοφιανόπουλος και ο Πατριαρχικός Επίτροπος μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος. Στη συνέχεια θα περπατήσει μέχρι το Πατριαρχείο όπου θα τον υποδεχθεί ο Πατριάρχης Θεόφιλος και όλοι μαζί, με πομπή, θα μεταβούν στον Πανάγιο Τάφο.

Εκεί, ο κ. Τσίπρας θα ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου από την επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ και την καθηγήτρια Τώνια Μοροπούλου, πριν από την έναρξη των διμερών διαβουλεύσεων με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top