Προϋπολογισμός: Με κόντρα για «αριστερή παρένθεση» και «δεξιά τελεία» ξεκίνησε η συζήτηση!

Εισηγητής ΣΥΡΙΖΑ: Παγιώνει τη δημοσιονομική ισορροπία και σταθερότητα - Εισηγητής ΝΔ: Και θα ζήσετε εσείς καλά και ο λαός χειρότερα

Προϋπολογισμός: Με κόντρα για «αριστερή παρένθεση» και «δεξιά τελεία» ξεκίνησε η συζήτηση!

Με κόντρα ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2017, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.


«Ρεαλιστικό», «αναπτυξιακό» και «πλεονασματικό» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια

«Ο προϋπολογισμός του 2017, παγιώνει τη δημοσιονομική ισορροπία και σταθερότητα, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στις αγορές και δίνει το μήνυμα ότι οι προϋπολογισμοί της χώρας μας δεν είναι πλέον ούτε πλασματικοί, ούτε ελλειμματικοί» υποστήριξε ο κ. Μπγιάλας.

Όπως συμπλήρωσε η εμπιστοσύνη αποδεικνύεται πλέον και με απολογιστικά στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2015, αλλά και ειδικά του προϋπολογισμού του 2016, όπου έγινε σημαντική υπέρβαση των στόχων, «σε αντίθεση προς όλες τις δυσοίωνες και καταστροφικές προβλέψεις που γίνονταν από την αντιπολίτευση, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους».

«Το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης έγινε η δεξιά τελεία» τόνισε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χατζηδάκης: Και θα ζήσετε εσείς καλά και ο λαός χειρότερα

«Και θα ζήσετε εσείς καλά και ο λαός χειρότερα» σχολίασε από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

«Η χώρα είναι πολύ πιο πίσω από το 2014»,υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης. «Τελικά, είστε οι πιο φανατικοί οπαδοί του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου! Διότι επιδιώκετε να μας γυρίσετε εκεί που μας είχαν πάει πριν 3 χρόνια! Και δεν βλέπω, μάλιστα, να τα καταφέρνετε», ανέφερε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές.


Για την απομείωση του χρέους που αποφασίσθηκε στο Eurogroup, σχολίασε ότι «τα μέτρα αυτά δεν οδηγούν, σε καμία περίπτωση, σε ονομαστική μείωση του χρέους» και πρόσθεσε ότι η διατήρηση του πλεονάσματος στο 3,5% σημαίνει «σχεδόν 3 δισ. παραπάνω μέτρα κάθε χρόνο. Μέτρα που δεν ήταν στον ορίζοντα 2 χρόνια πριν. Μέτρα για τα οποία, μάλιστα, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να υπάρξει ένας μόνιμος κόφτης που να τα εξασφαλίσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top