ΝΔ: Ο Τσίπρας για να πάρει το αυτονόητο, αποδέχεται το αδιανόητο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση - Ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού

ΝΔ: Ο Τσίπρας για να πάρει το αυτονόητο, αποδέχεται το αδιανόητο

«​Ο κ. Τσίπρας για να πάρει το αυτονόητο, αποδέχεται το αδιανόητο..», σχολιάζουν στη ΝΔ μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup.

Σε ενημερωτικό του σημείωμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για τρία σημεία αποτυχίας και ένα προπαγάνδας της κυβέρνησης και ζητά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας είχε δεσμευθεί ότι η β' αξιολόγηση του 3ου μνημονίου θα «κλείσει» γρήγορα, μέσα στο Νοέμβριο και οπωσδήποτε μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου 2016 και πως για ορισμένα από τα προαπαιτούμενα της β' αξιολόγησης (π.χ. εργασιακά) η κυβέρνηση διακήρυττε ότι θα αναζητούσε «πολιτική λύση».

Κάτι τέτοιο δεν έγινε - συνεχίζει η ΝΔ - και τονίζει ότι χάθηκε ένα σημαντικό χρονικό «ορόσημο».

«Στο χθεσινό Eurogroup καταγράφηκε η πρόοδος που έχει γίνει στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης, αλλά τονίστηκε ότι έχουμε ακόμη απόσταση πριν να επέλθει συμφωνία. Τα ανοιχτά θέματα, ιδίως δε τα εργασιακά, παραπέμφθηκαν ξανά σε τεχνικό επίπεδο. Δεν αναμένεται να γίνει κάποιο έκτακτο Eurogroup μέσα στο Δεκέμβριο, με το επόμενο χρονικό "ορόσημο" να τίθεται εκ των πραγμάτων στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup στο τέλος Ιανουαρίου 2017. Συνεπώς, ένα σημαντικό χρονικό "oρόσημο" χάθηκε, η αβεβαιότητα διατηρείται, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης καθυστερεί και η ανάκαμψη της οικονομίας αναβάλλεται. Ταυτόχρονα, η εμπειρία των συνεχών καθυστερήσεων της kυβέρνησης δείχνει ότι κάθε αναβολή ανεβάζει το λογαριασμό και οδηγεί σε πρόσθετα μέτρα που επιβαρύνουν όλους τους Έλληνες», συμπληρώνει η Πειραιώς.

Επιπλέον υπενθυμίζει, ότι ο πρωθυπουργός υποστήριζε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, έκανε, δημόσια, «προτάσεις» για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2,5% του ΑΕΠ.

«Η απομείωση του χρέους είναι καλοδεχούμενη, από μόνη της, όμως, δεν είναι», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στη Μεταμόρφωση.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top