Στο Καστελόριζο και στους ακρίτες ο Πάνος Καμμένος

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι

Καστελόριζο, Στρογγύλη, Ρω: Ακριτικά νησιά όπου η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πιο δυνατά!


Εκεί βρέθηκαν σήμερα ο Πάνος Καμμένος και βουλευτές της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Bουλής σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα

Ο υπουργός Άμυνας μίλησε με όσους υπηρετούν τη θητεία τους σε αυτά τα νησιά.


«Τα παιδιά μας προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφικής ακεραιότητα. Η σκέψη όλων μας είναι εδώ» δήλωσε ο Π. Καμμένος.

«Όσο οι Τούρκοι προκαλούν εμείς δεν ξεχνάμε και η Χρυσή Αυγή ζητά την ανακήρυξη ΑΟΖ» τόνισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.


Στην αποστολή αρνήθηκαν ωστόσο να συμμετάσχουν η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα στην πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας θεωρώντας ότι αυτή η επίσκεψη , στην παρούσα συγκυρία, είναι μόνο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Στηλίτευσαν μάλιστα έντονα και την παρουσία της Χρυσής Αυγής.


Σε αυτό το κλίμα, οι Τούρκοι συνεχίζουν το βιολί τους. Σε απόρρητο έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών αμφισβητούν εκ νέου 25 νησιά και 127 βραχονησίδες.

Ξεκινούν από το Βόρειο Αιγαίο όπου κατονομάζουν τους Φούρνους και τις Οινούσσες, συνεχίζουν στο Κεντρικό Αιγαίο αναφέροντας τους Καλόγερους, προχωρούν στα Δωδεκάνησα στοχεύοντας στο Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, το Φαρμακονήσι - και καταλήγουν στην Κρήτη, στο Κουφονήσι, το Γαϊδουρονήσι και τη Γαύδο.

Με λίγα λόγια προκλητικά διεκδικούν το μισό Αιγαίο…