Τζανακόπουλος: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γίνουν δεκτά τα μέτρα του ΔΝΤ»

Χαρακτήρισε «κρίσιμο» το Eurogroup της Δευτέρας και δεν απέκλεισε τη σύγκληση έκτακτου συμβουλίου των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης

Τζανακόπουλος: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γίνουν δεκτά τα μέτρα του ΔΝΤ»

​Ότι δεν θα γίνουν δεκτά τα μέτρα του ΔΝΤ, διεμήνυσε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δεχθούμε τα μέτρα που θα προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι θέλει να εφαρμόσει μέτρα 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναφορικά με το χρέος επανέλαβε ότι ουδείς συζητά ονομαστική απομείωση αλλά χρονική επιμήκυνση των δανείων και μικρότερα επιτόκια με ταυτόχρονη μείωση πλεονασμάτων.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος το χαρακτήρισε «κρίσιμο»,τονίζοντας ωστόσο πως η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα θα αποτυπώσει μία πορεία προς συμφωνία και πιθανόν «ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός».

Τέλος, δεν απέκλεισε σύγκληση έκτακτου συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έως το τέλος του χρόνου για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top