Σαμαράς: Βρίσκει και τα κάνει ο Ερντογάν - Αποδυναμώθηκε επί Τσίπρα η Ελλάδα

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και υπεράσπιση του Ν. Κοτζιά για το Κυπριακό

​«Ο Ερντογάν απειλεί! Αλλά δεν με ανησυχούν τόσο οι απειλές του Ερντογάν, όσο ότι ''βρίσκει και τα κάνει''», δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Βραδινή.


Ο κ. Σαμαράς συμπληρώνει ότι δεν είναι μόνο ο Τούρκος πρόεδρος που κάνει κάτι τέτοιο. «Και ο Ράμα, αρχίζει να προκαλεί από την πλευρά του... Με ανησυχεί δηλαδή - κυρίως και πρωτίστως - ότι η Ελλάδα αποδυναμώνεται. Αυτό είναι που αποθρασύνει την προκλητικότητα ''ανήσυχων'' γειτόνων. Αυτά δεν θα υπήρχαν, αν η Ελλάδα ενίσχυε τη θέση της διεθνώς. Και δεν υπήρχαν όσο η Ελλάδα ενίσχυε τη θέση της διεθνώς» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός. «Αποδυναμώθηκε η διεθνής θέση της χώρας, και αποθρασύνονται όσοι νομίζουν ότι μπορούν να επωφεληθούν. Ακόμα και η Αλβανία! Που εμφανίζεται με τις πιο… κωμικές εκδοχές απειλών και προκλήσεων» αναφέρει για το ίδιο ζήτημα.


Ο κ. Σαμαράς ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και για το μεταναστευτικό για το οποίο επισήμανε: «Εμείς λοιπόν, ελέγχαμε τα σύνορά μας, κρατάγαμε απ’ έξω τους λαθρομετανάστες, κι όσους έρχονταν εδώ τους επαναπατρίζαμε. Κι έτσι δεν μπορούσε να μας απειλήσει κανείς τότε, ότι θα στείλει εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα. Τώρα ο κ. Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα της χώρας, κατέστησε την Ελλάδα ένα απέραντο hot spot, μας έκλεισαν τα δικά τους σύνορα οι εταίροι μας και σήμερα μας απειλεί ο κ. Ερντογάν κατά βούλησιν. Γι’ αυτό σας λέω, βρίσκει και τα κάνει».


Για το Κυπριακό, ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι πρέπει να βρεθεί λύση αλλά όχι «να δημιουργήσουμε μόνοι μας χειρότερο πρόβλημα από αυτό που πάμε να λύσουμε», ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να «νομι��οποιήσουμε μόνοι μας τα ''τετελεσμένα'' της κατοχής» και να δεχθούμε επέκταση του ελέγχου της Τουρκίας και στην ελεύθερη Κύπρο.


Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίζεται τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, για την κριτική που δέχθηκε ότι με την στάση του υπονόμευσε τη συμφωνία. «Ο κ. Κοτζιάς είναι πολιτικός μου αντίπαλος, αλλά δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα. Στις συνομιλίες υπήρξε αδιέξοδο επειδή η Τουρκία έδειξε αδιάλλακτη στάση για άλλη μια φορά. Όχι γιατί τους το... χάλασε τάχα ο κ. Κοτζιάς!». Όπως επισήμανε, μόνη υπεύθυνη για το αδιέξοδο είναι η Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top