Ζουράρις: Τα παιδιά μαθαίνουν ελληνικά από λογοτέχνες με εθνική κυτταρίτιδα!

«Θα τον πολτοποιήσω τον Θεοδωράκη αν καταθέσει πρόταση μομφής» υποστηρίζει

Ζουράρις: Τα παιδιά μαθαίνουν ελληνικά από λογοτέχνες με εθνική κυτταρίτιδα!

Καταδικάζει με το ιδιαίτερό του ύφος ο νέος υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», τους πειραματισμούς και κάθε «εκσυγχρονιστική» προσέγγιση που έχει υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια στην διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

«Είναι απαράδεκτο τα παιδιά στο σχολείο να διδάσκονται απίστευτες ηλιθιότητες από λογοτέχνες μετά την εμμηνόπαυση, με εθνική κυτταρίτιδα και χρήση 66 λέξεων» υποστηρίζει! Όπως επισημαίνει για παράδειγμα, αντικαταστάθηκαν 44 δημοτικά τραγούδια από τα σχολικά βιβλία και στη θέση τους «περιελήφθηκαν αποσπάσματα από τις Μικρές Αγγελίες, τη μαγειρική και την αστρολογία του κ. Λεφάκη»!

Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση επίσης προς την απελθούσα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υπό τον Νίκο Φίλη, τάσσεται αναφανδόν υπέρ της ενίσχυσης της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στο σχολικό πρόγραμμα (αν και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν περιλαμβάνεται στους τομείς ευθύνης του). Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, είναι τελείως ανήκουστο και απαράδεκτο το γεγονός ότι οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού διδάσκονται την προστακτική από τις οδηγίες χρήσης… καφετιέρας και όχι από τους μύθους του Αισώπου.

Πάντως, σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών, αναφέρει αυτό που του συνέστησε ο γνωστός φιλόσοφος, διανοούμενος και συγγραφέας Χρήστος Γιανναράς «ότι το μάθημα των Θρησκευτικών δεν μπορεί να είναι κατηχητικό. Δε νοείται παιδιά που σπουδάζουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας κλπ να μη διδάσκονται την μεταφυσική με την οποία είναι συνδεδεμένος ο Παρθενώνας και η Αγια-Σοφιά ή η ��ιλοκαλία που γέννησε τον Ακάθιστο Ύμνο».

Ο υφυπουργός Παιδείας επιμένει να αναφέρεται θετικά στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα, για να συμμετάσχει σε τελετή μνήμης του εκλιπόντος Φιντέλ Κάστρο. Όσον αφορά την «απειλή» του Ποταμιού για πρόταση μομφής εις βάρος του, μετά τον χαρακτηρισμό του «μ@λ@κα» που απέδωσε σε όσους άσκησαν κριτική, απαντά: «Αν θέλει ο κ. Θεοδωράκης να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προσώπου μου ας το κάνει. Πού θα βρει 43 βουλευτές; Και στη συζήτηση επί τρεις ημέρες θα τον πολτοποιήσω»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top