ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ πινγκ-πονγκ κυβέρνησης δανειστών: «Ποιον να πιστέψω ποιον»…

Εντελώς διαφορετικοί οι ισχυρισμοί της κάθε πλευράς- Άλλα λέει η κυβέρνηση και άλλα ισχυρίζονται οι Βρυξέλλες

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ πινγκ-πονγκ κυβέρνησης δανειστών: «Ποιον να πιστέψω ποιον»…
Μια ασυνήθιστη διελκυστίνδα βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο 48ωρο.

Ανώτερος κυβερνητικός παράγων, από αυτούς που μετέχει εκ του σύνεγγυς στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ανέπτυξε - πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου- μια συλλογιστική, στέλνοντας ένθεν-κακείθεν μηνύματα.

Όπως είπε, δεν είναι δυνατό (πολλώ μάλλον αποδεκτό) να ζητούν οι θεσμοί, εκ προοιμίου μέτρα 4,2 δισ. ευρώ για την περίοδο μετά το 2018 και μέχρι το 2020. Και επιπλέον να απαιτούν να κατονομασθούν και να νομοθετηθούν από τώρα.

Δεν είναι δυνατόν πρόσθεσε να ζητούν περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ή 6.000 ευρώ, ούτε νέα περικοπή των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων. Άλλως ειπείν, είναι πάνω από τις πολιτικές μας δυνάμεις, κάτι που συνεπάγεται κάλπες, όπου ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει, παίρνοντας ο ίδιος τις τύχες του στα χέρια του.

Με τούτα και με εκείνα, πριν καν αναλυθούν και ακόμη περισσότερο αφομοιωθούν τα "μαντάτα", κοιμηθήκαμε από βραδύς, για να ξημερωθούμε σήμερα με δύο διαψεύσεις.

Η πρώτη όπως μεταδίδεται από τας Βρυξέλλας: Ως δημιουργική λογιστική, διαψεύδουν κύκλοι των Βρυξελλών τη διαρροή περί δήθεν απαίτησης του ΔΝΤ για μέτρα 4,2 δισ ευρω για το 2019 και 2020, τα οποία πρέπει να νομοθετηθούν τώρα.

Η δεύτερη πάλι από τας Βρυξέλλας: Ότι η διατήρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% από το 2018 έως το 2021 έχει κλείσει με τον "κόφτη", ο οποίος είναι μόνιμο "πολυεργαλείο". Άρα δεν χρειάζεται από τώρα νομοθέτηση πρόσθετων μέτρων.

Ο κυρίαρχος λαός, που ακούει "στερεοφωνικά" σιγο-μουρμουρίζει: "Ποιον να πιστέψω ποιον...".
Του Γιώργου Νικολόπουλου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top