Ανησυχία στην Αθήνα για «ατύχημα» και θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

«Που το πάει;» ο Ερντογάν το ερώτημα την ώρα που η ΗΠΑ είναι σε μεταβατική περίοδο και η Ευρώπη δείχνει αδύναμη

Στην ανησυχία που επικρατεί στην Αθήνα για τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, για το γεγονός ότι ο Ερντογάν έχει ξεπεράσει τα όρια με τρεις προκλήσεις την ημέρα.


«Και αυτή η ανησυχία εστιάζεται στο ότι η ένταση ��χει αποκτήσει δυναμική και στις δυο πλευρές του Αιγαίου. Υπάρχουν λοιπόν φόβοι για “ατύχημα” και θερμό επεισόδιο – που μπορεί να προκληθεί από μια υπεραντίδραση - όπως έγινε και στα Ίμια» τόνισε η γνωστή δημοσιογράφος.

Όπως επίσης ανέφερε, ένας δεύτερος λόγος ανησυχίας είναι ότι η τουρκική οικονομία εξακολουθεί να βυθίζεται και η λίρα καταρρέει. «Όσο η οικονομία δεν πάει καλά στην Τουρκία, ο Ερντογάν ρίχνει όλο το βάρος στα εθνικά για να αποπροσανατολίσει στο εσωτερικο» υπογράμμισε η σχολιάστρια του Star.
Όπως σημείωσε, η τουρκική αντιπολίτευση πλειοδοτεί σε εθνικισμό και λαϊκισμό. «Αμφισβητεί ο ένας δυο νησιά ; Έρχεται ο άλλος και λέει, όχι 15 είναι. Δεν υπάρχει καμία ψυχραιμία στην Τουρκία» επισήμανε.
Ανέφερε ακόμη ότι η Αμερική βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, καθώς ο Ομπάμα φεύγει και ο Τραμπ δεν έχει έρθει ακόμη και αυτό το κενό εξουσίας προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί ο Ερντογάν. Την ίδια στιγμή η Ευρώπη είναι αδύναμη να αντιδράσει σθεναρά, καθώς οι περισσότεροι ηγέτες ασχολούνται με τις εκλογές τους.

Η Κάτια Μακρή κατέληξε στο σχέδιό της:

«Μέσα σε αυτό το κλίμα υπάρχει ένας αναβρασμός. Ενδεικτικό είναι ότι η Ελλάδα ζήτησε την ενίσχυση των νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο, ενώ οι πληροφορίες μας από τις Βρυξέλλες λένε ότι ο κ. Καμμένος το ζήτησε τη Δευτέρα που ήταν στις Βρυξέλλες και για το φόβο του προσφυγικού αλλά και γιατί όλοι στο Αιγαίο είναι σε εγρήγορση».