Ανησυχία στην Αθήνα για «ατύχημα» και θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

«Που το πάει;» ο Ερντογάν το ερώτημα την ώρα που η ΗΠΑ είναι σε μεταβατική περίοδο και η Ευρώπη δείχνει αδύναμη

Στην ανησυχία που επικρατεί στην Αθήνα για τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, για το γεγονός ότι ο Ερντογάν έχει ξεπεράσει τα όρια με τρεις προκλήσεις την ημέρα.


«Και αυτή η ανησυχία εστιάζεται στο ότι η ένταση ��χει αποκτήσει δυναμική και στις δυο πλευρές του Αιγαίου. Υπάρχουν λοιπόν φόβοι για “ατύχημα” και θερμό επεισόδιο – που μπορεί να προκληθεί από μια υπεραντίδραση - όπως έγινε και στα Ίμια» τόνισε η γνωστή δημοσιογράφος.

Όπως επίσης ανέφερε, ένας δεύτερος λόγος ανησυχίας είναι ότι η τουρκική οικονομία εξακολουθεί να βυθίζεται και η λίρα καταρρέει. «Όσο η οικονομία δεν πάει καλά στην Τουρκία, ο Ερντογάν ρίχνει όλο το βάρος στα εθνικά για να αποπροσανατολίσει στο εσωτερικο» υπογράμμισε η σχολιάστρια του Star.
Όπως σημείωσε, η τουρκική αντιπολίτευση πλειοδοτεί σε εθνικισμό και λαϊκισμό. «Αμφισβητεί ο ένας δυο νησιά ; Έρχεται ο άλλος και λέει, όχι 15 είναι. Δεν υπάρχει καμία ψυχραιμία στην Τουρκία» επισήμανε.
Ανέφερε ακόμη ότι η Αμερική βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, καθώς ο Ομπάμα φεύγει και ο Τραμπ δεν έχει έρθει ακόμη και αυτό το κενό εξουσίας προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί ο Ερντογάν. Την ίδια στιγμή η Ευρώπη είναι αδύναμη να αντιδράσει σθεναρά, καθώς οι περισσότεροι ηγέτες ασχολούνται με τις εκλογές τους.

Η Κάτια Μακρή κατέληξε στο σχέδιό της:

«Μέσα σε αυτό το κλίμα υπάρχει ένας αναβρασμός. Ενδεικτικό είναι ότι η Ελλάδα ζήτησε την ενίσχυση των νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο, ενώ οι πληροφορίες μας από τις Βρυξέλλες λένε ότι ο κ. Καμμένος το ζήτησε τη Δευτέρα που ήταν στις Βρυξέλλες και για το φόβο του προσφυγικού αλλά και γιατί όλοι στο Αιγαίο είναι σε εγρήγορση».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top