Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Μητσοτάκη μετά το +16% υπέρ της ΝΔ σε νέο γκάλοπ

«Πυρά» και από Γεννηματά - Θεοδωράκη- Λεβέντη κατά του Τσίπρα

Την επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση προκάλεσε η υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφορά της τάξης του 16% (32% έναντι 16%) που καταγράφει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας για λογαριασμό του Σκάι. Στην προηγούμενη μέτρηση που έγινε στις αρχές του μήνα η διαφορά τους ήταν 15 ποσοστιαίες μονάδες.

Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης μετακινήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ που σταδιακά αυξάνονται. Ενδεικτικό είναι ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο το ποσοστό αυτό ήταν στο 6% και σε δυο μήνες έφτασε το 8,5%.

Για ήττα του λαϊκισμού έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist ενώ προεξόφλησε τη νίκη της ΝΔ. «Υπό προϋποθέσεις, η ανηφόρα μπορεί να τελειώσει. Και στην ομαλότητα, όλοι όσοι πέρασαν την ανηφόρα θα μπορέσουν να τρέξουν πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά» τόνισε.

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η οποία δήλωσε ότι «όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο».

Επίθεση στο κυβερνών κόμμα και από τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος όμως δήλωσε στον Alpha 989 για την αξιολόγηση: «Θέλω να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να σωθεί η χώρα. Δεν με ενδιαφέρει να γκρεμιστεί η χώρα για να γκρεμιστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Κριτική στον πρωθυπουργό και από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, επίσης στον Alpha 989: «Ο Τσίπρας θα έπρεπε να παραιτηθεί γιατί υποσχέθηκε κούρεμα του χρέους και δεν το πέτυχε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top