Σκουρλέτης: Δεν είναι τυχαίες οι προκλήσεις της Τουρκίας

«Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα»

Σκουρλέτης: Δεν είναι τυχαίες οι προκλήσεις της Τουρκίας

Πεπεισμένος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο Πρακτορείο FM, εκτίμησε ότι η χώρα θα μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το 2017 εφόσον επιτευχθεί η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Όσον αφορά την κινητικότητα, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε πως υπάρχει νέος νόμος και προβλέπει τον μηχανισμό στον οποίο αναφέρεται ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή το προσωπικό που πλεονάζει σε κάποιες υπηρεσίες να καλύψει τις ανάγκες άλλων υπηρεσιών.

«Όλοι συμφωνούμε επί της αρχής αλλά θα πρέπει όταν εφαρμοστεί ο νόμος να μην έχει στρεβλώσεις» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης , σημειώνοντας πως θα πρέπει να υπάρχουν δικλείδες για τους μικρούς δήμους, για τους οποίους και ο ένας εργαζόμενος είναι σημαντικός.

Ο υπουργός Εσωτερικών, πάντως, είπε η αξιολόγηση θα πρέπει να υπάρξει αλλά για να κατοχυρώνει και όχι για να μειώνει τις θέσεις εργασίας, «όπως εκείνη που εφάρμοσε ο κ. Μητσοτάκης με απολύσεις, σχολικών φυλάκων, κλπ».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στις προκλήσεις της Τουρκίας σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις από τη γειτονική χώρα δεν γίνονται τυχαία και πρόσθεσε πως η Τουρκία περνάει μια εσωτερική κρίση έχει ανοίξει όλα τα μέτωπα και κάνει εξαγωγή κρίσης προς την Ελλάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται τις διεθνείς Συνθήκες και δεν υπάρχει στο τραπέζι ζήτημα για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε ότι η Τουρκία οδηγείται με αυτή τη στάση (του Ερντογάν) στην απομόνωση.

Τέλος, ερωτηθείς για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί υποκλοπών, υπογράμμισε πως «η ανταπόκριση εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν σαφής, οποιαδήποτε τέτοια καταγγελία πρέπει να ερευνηθεί» και συμπλήρωσε ότι η χώρα μας έχει ταλαιπωρηθεί από τέτοιες ιστορίες, ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε ότι δεν είναι ανεκτό στη δημοκρατία να υπάρχει και η παραμικρή υπόνοια ότι παρακολουθούνται τηλεφωνικά κέντρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top