Συνάντηση Κοτζιά-Παπαδόπουλου για Κυπριακό: Αν δεν αλλάξει στάση η Τουρκία, λύση δεν θα υπάρξει

«Οι ξεκάθαρες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης μας βοηθούν να διαπραγματευτούμε για να απαλλαγούμε από την τουρκική κατοχή» είπε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ

«Σε αυτές τις πάρα πολύ δύσκολες μέρες που διανύουμε είναι πραγματικά πάρα πολύ ενθαρρυντικό για όλους τους Ελληνοκύπριους να πούμε τις ξεκάθαρες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης οι οποίες μας βοηθούν να διαπραγματευτούμε έτσι ώστε να απαλλαγούμε από την τουρκική κατοχή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Όπως τόνισε, «όλοι όσοι καλοπροαίρετα θέλουν να μας βοηθήσουν να επιλύσουμε το Κυπριακό καλά θα κάνουν να αποτανθούν στην Τουρκία, τη χώρα που κατέχει σήμερα παράνομα τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η χώρα που με τη δική της αδιαλλαξία έχει οδηγήσει τις δραπραγματεύσεις σε ένα αδιέξοδο».

Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι «όσο η Τουρκία δεν αλλάζει στάση και δεν δέχεται να έρθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τη διάθεση να συμβιβαστεί, θα είμαστε πολύ μακριά από μία λύση. Πρέπει να αλλάξει στάση η Τουρκία».

Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ τόνισε, επίσης, ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ε/Κ στηρίζουν και υιοθετούν πλήρως την ξεκάθαρη θέση πως δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού με την παραμονή των εγγυήσεων και τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση».