Επέστρεψε γεμάτος… προσκλήσεις ο Τσίπρας από Κούβα! Ετοιμάζει νέα ταξίδια για Λατινική Αμερική

«Το ταξίδι στην Κούβα θα έχει συνέχεια» λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του πρωθυπουργού

Επέστρεψε γεμάτος… προσκλήσεις ο Τσίπρας από Κούβα! Ετοιμάζει νέα ταξίδια για Λατινική Αμερική

Μίνι… λατινοαμερικάνικο τουρ ετοιμάζει για το μέλλον ο Αλέξης Τσίπρας!

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε τα ξημερώματα από την Κούβα, όπου είχε πάει για να συμμετέχει στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο, με προσκλήσεις για να επισκεφτεί μια σειρά από χώρες της Νοτίου Αμερικής.

«Το ταξίδι στην Κούβα θα έχει συνέχεια», έσπευσαν να προαναγγείλουν οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα, περιγράφοντας τις επαφές του πρωθυπουργού στην Κούβα και μιλώντας για μελλοντικά ταξίδια στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας συνάντησε «τον ιστορικό ηγέτη των Σαντινίστας και πρόεδρο της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα», ο οποίος «κάλεσε τον Τσίπρα να επισκεφθεί τη Νικαράγουα».

Ο πρωθυπουργός, «μίλησε με τον πρόεδρο του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα», ο οποίος φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό «Αλέξη, κρατάτε γερά, είσαι το στήριγμα στην Ευρώπη του προοδευτικού κόσμου της Λατινικής Αμερικής».

Ο κ. Τσίπρας συζήτησε «με ακόμη μία μορφή της αριστερής Λατινικής Αμερικής, τον πρόεδρο της Βολιβίας, Εβο Μοράλες». Όπως τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, η συνομιλία ήταν «εγκάρδια και αναλυτική για τα ζητήματα της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης» και κατέληξε και αυτή σε πρόσκληση για επίσκεψη Τσίπρα στη Βολιβία.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας, «καθώς καθόταν δίπλα δίπλα στην τελετή» με τον πρόεδρο του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, μίλησε για αρκετή ώρα μαζί του όχι για το νέο τοπίο μετά την απώλεια του Κάστρο αλλά για το νέο τοπίο μετά την εκλογή Τραμπ. Ο πρωθυπουργός πήρε πρόσκληση για να επισκεφτεί και το Μεξικό.

«Ας περιμένουμε τη συνέχεια, με τα ταξίδια στις χώρε�� της Λατ. Αμερικής» σημειώνουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι παρουσία και η ομιλία του κ. Τσίπρα προκάλεσαν αίσθηση και πως τον αγκάλιασε ο Ραούλ Κάστρο και τον ευχαρίστησαν ο γιος, η κόρη και τα εγγόνια του Φιντέλ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top