Κικίλιας:Απών ο Πρωθυπουργός την πιο κρίσιμη εβδομάδα-Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει ας παραιτηθεί

Τι είπε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κατά τη διάρκεια της πρώτης ενημέρωσης του στους πολιτικούς συντάκτες

​Στο παρθενικό του briefing, ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλ��ας, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση όσον αφορά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση, ξανά με αποκλειστική ευθύνη αυτής της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία της β’ αξιολόγησης, μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Ωστόσο, όλοι οι Έλληνες άκουσαν προχθές τον Υπουργό Οικονομικών, να δημιουργεί με τις δηλώσεις του τεράστια ερωτήματα για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων» σημειώνοντας πως πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση επί 14 μήνες κλείνει την πρώτη αξιολόγηση και παριστάνει ότι κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις

Συνεχίζοντας, είπε ότι η κυβέρνηση επί 14 μήνες έλεγε ότι κλείνει την πρώτη αξιολόγηση, παρίστανε ότι κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις και κατέληξε στον περιβόητο κόφτη και στο υπερταμείο. Επίσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι καθυστερεί να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, χαρακτηρίζοντάς την «εντελώς αναξιόπιστη και εγκλωβισμένη σε ιδεοληπτικές εμμονές».

Απών ο Πρωθυπουργός- Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει ας παραιτηθεί!

«Αυτή την κρίσιμη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός είναι απών. Πουλάει την παρουσία του στην Κούβα ως ψήγμα δήθεν αριστεροσύνης στο άλλοτε κομματικό του ακροατήριο» επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε:

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει ας παραιτηθεί», ενώ ξεκαθάρισε ότι «από την παρούσα βουλή δεν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση».

Επανέλαβε την «παγκόσμια πρωτοτυπία της κυβέρνησης να κατηγορεί την επόμενη κυβέρνηση κι όχι τις προηγούμενες» και τόνισε ότι η ΝΔ επιθυμεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν και με την καλύτερη δυνατή κατάληξη για τη χώρα μας.

Όσο περνά ο χρόνος η έλλειψη σχεδίου για την έξοδο από την κρίση θα οδηγεί σε νέα πιο επώδυνα μέτρα

«Δεν έχουμε αυταπάτες για το τι μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, στηριγμένη σε μια συμφωνία αλήθειας με το λαό, αλλιώς όσο περνά ο χρόνος η έλλειψη σχεδίου για την έξοδο από την κρίση θα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα πιο επώδυνα μέτρα» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε η κυβέρνηση «να βάλει την υπογραφή της σε ένα τέταρτο μνημόνιο όπως υπέγραψε και το τρίτο μνημόνιο».

Για το ταξίδι Μητσοτάκη σε Βουλγαρία και Σερβία

Ακόμη, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, αναφέρθηκε στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Βουλγαρία και Σερβία λέγοντας ότι οι συζητήσεις που είχε με τις ηγεσίες των δύο χωρών είχαν τριπλό αποτέλεσμα: Την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή, την οικοδόμηση σχέσεων ειρήνης και συνεργασίας, καθώς και την ουσιαστική διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με έμφαση στο εμπόριο και της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος.

Για τον Ταγίπ Ερντογάν

Τέλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως «παράγοντα αστάθειας στην περιοχή», ο οποίος προκαλεί και δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

«Είμαστε σταθερά στη γραμμή ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να παρέμβει άμεσα προς την Άγκυρα», είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top