Ντάισελμπλουμ: Θα έχουμε συμφωνία ως τις 5 Δεκεμβρίου – Έτοιμα τα μέτρα για το χρέος

Τι είπε για εργασιακά και πρωτογενές πλεόνασμα – Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

​Την πεποίθηση ότι ως τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup, θα έχει επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, μετέφερε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου απάντησε και σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο Πρόεδρος Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε μάλιστα ΕΕ και ΔΝΤ έχουν καταλήξει στην επεξεργασία των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος και εκκρεμεί η οριστικοποίηση των μεσοπρόθεσμων, τα οποία θα συζητηθούν από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος Ντάισελμπλουμ επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση για τις ως τώρα προσπάθειες και την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων, ενώ εξήγησε ότι αν η χώρα παραμείνει εντός τροχιάς τότε η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι αναμενόμενη.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εurogroup, αυτή τη στιγμή υπολείπεται η συμφωνία επί των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, ενώ για το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος επανέλαβε την πάγια θέση του πως το 3,5% είναι μεν ο στόχος που έχει συμφωνηθεί, αλλά το τι βάθος θα έχει το μεσοπρόθεσμο διάστημα είναι ανοικτό προς συζήτηση. Αναγνώρισε τις ενστάσεις του ΔΝΤ για την επίτευξή του και τόνισε ότι «η μέση λύση είναι ο ρεαλιστικός δρόμος προς τα εμπρός».

Τέλος, εμφανίστηκε σύμφωνος με τον Μάριο Ντράγκι που μίλησε στην ίδια Επιτροπή χθες πως «είναι πλέον θετική η συγκυρία για την συζήτηση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top