ΚΡΙΣΙΜΗ τηλεδιάσκεψη για δεύτερη αξιολόγηση και χρέος

Συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί

​Ανεβάζει ταχύτητες η διαπραγμάτευση και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των θεσμών για τα ανοιχτά ζητήματα της β΄ αξιολόγησης, ώστε να κλείσει μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου και να ανοίξει η πολυπόθητη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομίας, Ε. Τσακαλώτος, Οικονομίας, Δ. Παπαδημήτριου, Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου, Ενέργειας, Γ. Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης είναι να επιτευχθεί συμφωνία στα ανοιχτά θέματα πριν από το Eurogroup της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου όπως οι φοροαπαλλαγές, τα δημοσιονομικά του 2018 και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τον εξωδικαστικό διακανονισμό των χρεών πολιτών και επιχειρήσεων.

Μάλιστα σύμφωνα με τη Deutsche Welle, τη Δευτέρα το απόγευμα, η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup θα κάνει έναν πρώτο απολογισμό της πορείας της δεύτερης αξιολόγησης και θα εξετάσει πόσο κοντά βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.