Τσίπρας: Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της και χωρίς νέα μέτρα ή υποχωρήσεις

«Εθνικός στόχος η ανάπτυξη με δημιουργία θέσεων εργασίας»

Τσίπρας: Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της και χωρίς νέα μέτρα ή υποχωρήσεις
Βέβαιος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της, χωρίς υποχωρήσεις αρχών στα εργασιακά και χωρίς νέα μέτρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Αυτή η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης σε κάθε επίπεδο» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή.
Όπως εξήγησε, «παράλογες απαιτήσεις δεν αποτελούν καν θέμα συζήτησης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο οδικός χάρτης για έξοδο από την κρίση περνάει από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «κάτι παραπάνω από θετικά» στοιχεία της οικονομίας, ενώ υπογράμμισε πως το επόμενο βήμα μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι η ρύθμιση του χρέους και η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας πως η Αθήνα στηρίζει τις δικοινοτικές συνομιλίες χωρίς να παρεμβαίνει, ενώ για τη Συνθήκη της Λωζάνης είπε πως «καλό θα είναι να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες αξιώσεις» και πως «τα σύνορα είναι και θα είναι σταθερά και αδιαμφισβήτητα».
«Εθνικός στόχος η ανάπτυξη με δημιουργία θέσεων εργασίας»

Ο πρωθυπορυγός συμμετείχε, εξάλλου, σε ευρεία σύσκεψη φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός προέταξε ως εθνικό στόχο και προτεραιότητα για το επόμενο χρονικό διάστημα την ανάπτυξη με δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ, όπως τόνισε, πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι «η ανάπτυξη με κοινωνικό και γεωγραφικό πρόσημο, που θα αφορά ιδιαίτερα τις περιφέρειες της χώρας που έχουν υποστεί τις με��αλύτερες πληγές από την κρίση αλλά και διαθέτουν, ταυτόχρονα, εθνική και αναπτυξιακή σημασία για τον τόπο».

«Θεωρώ ότι η Θράκη είναι μία περιοχή που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και που έχει σημαντικές δυνατότητες να αναβαθμιστεί σε έναν κόμβο διαμετακομιστικό, εμπορικό και ενεργειακό, με αναφορά και εμβέλεια στην ευρύτερη βαλκανική περιοχή και στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Να αποτελέσει το πεδίο σύνδεσης και μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολή προς τη Δύση, αλλά και μεταφορών από τη Μεσόγειο προς την Μαύρη θάλασσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή μετάβασης για την οικονομία, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης και υπανάπτυξης, σε μία περίοδο που έχουν καταγραφεί θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και προβλέπονται πολύ θετικοί ρυθμοί για όλο το 2017.

«Δεν είναι τυχαίο που επέλεξα να ξεκινήσω την πρώτη περιοδεία σε περιφέρεια που πραγματοποιώ ως πρωθυπουργός από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Ο σχεδιασμός που βάζει τη Θράκη στο επίκεντρο της αναπτυξιακής προσπάθειας, δεν αφορά μία παράταξη και μία κυβέρνηση. Είναι εθνικής και στρατηγικής σημασίας. Και σε αυτήν την προσπάθεια σάς θέλουμε και συνεργάτες» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τους φορείς της περιοχής.

Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές παρεμβάσεις για τη Θράκη, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μπορεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Βαλκανικής, την ίδια ώρα που ο αγωγός φυσικού αερίου καθιστά τη χώρα μας ως ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό κόμβο. Επίσης, μίλησε για την σιδηροδρομική σύνδεση Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, η οποία απασχόλησε, όπως είπε, τη συνάντησή του, στη Σόφια τον περασμένο Αύγουστο, με τον Βούλγαρο ομόλογό του, όπου συμφωνήθηκε η επόμενη συνάντησή τους γι' αυτό το θέμα να γίνει στην Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη να αναπτυχθεί ένα δίκτυο κάθετων αξόνων στην Εγνατία Οδό, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των οδικών δικτύων και θα καταστήσει ταχύτερη και ευκολότερη την πρόσβαση στην περιοχή για τους ξένους επισκέπτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top