Κομισιόν: Παρακολουθούμε πολύ στενά τις συνομιλίες για το Κυπριακό

«Επωφελής σε ολόκληρη την ΕΕ η επίλυσή του» - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Κομισιόν: Παρακολουθούμε πολύ στενά τις συνομιλίες για το Κυπριακό
Η Κομισιόν παρακολουθεί πολύ στενά τις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, σύμφωνα με τον Μαργαρίτη Σχοινά.
Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, κληθείς να τοποθετηθεί επί των εξελίξεων, υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος Γιούνκερ, συνομίλησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τηλεφωνικά προχθές και τόνισε πως «η Κομισιόν επαναλαμβάνει την εμπιστοσύνη στην ισχυρή δέσμευση και των δύο ηγετών να βάλουν ένα τέλος στο Κυπριακό πρόβλημα και προσκαλεί και τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους, όπως άλλωστε συμβαίνει ήδη».
«Και οι δύο ηγέτες γνωρίζουν καλά», είπε ο κ. Σχοινάς, «ότι μπορούν να βασίζονται στην συνεχή και πλήρη υποστήριξη του Προέδρου Γιούνκερ και της Κομισιόν, ως προς την διαδικασία επίλυσης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και συνεχίζουμε να είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε πλήρη στήριξη σε ό,τι είδους πρακτική βοήθεια ζητήσουν τα δύο μέρη και τα Ηνωμένα Έθνη επί της διαδικασίας».
Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας ότι «είναι φυσικά προφανές ότι μια λύση στο πρόβλημα της διχοτόμησης της Κύπρου θα είναι επωφελής σε ολόκληρη την ΕΕ και πέραν αυτής και για αυτό τον λόγο ο Πρόεδρος Γιούνκερ και η ομάδα του είναι τόσο δεσμευμένοι στο ζήτημα και υποστηρικτικοί».
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top