Βούτσης για Ερντογάν: Προκλητική η ρητορική του Τούρκου Προέδρου

«Η απάντηση, προφανώς, δεν μπορεί παρά να είναι η σταθερή και διαχρονική προσήλωση της Ελλάδας στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου»

Βούτσης για Ερντογάν: Προκλητική η ρητορική του Τούρκου Προέδρου
Για συνεχιζόμενη, κλιμακούμενη και προκλητική ρητορική από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης.
Μιλώντας στο συνέδριο «Η πολιτική κληρονομία του Ελευθερίου Βενιζέλου - Συνέχειες & Ασυνέχειες» που διοργανώνει το ίδρυμα του κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως «βρισκόμαστε στη δυσάρεστη συγκυρία η συζήτηση αυτή να είναι ίσως πιο επίκαιρη από ποτέ, μετά την συνεχιζόμενη, κλιμακούμενη και προκλητική ρητορική του Προέδρου Ερντογάν, που το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζεται ως «αναθεωρητής» της Συνθήκης της Λωζάνης».
Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, «η απάντηση, προφανώς, δεν μπορεί παρά να είναι η σταθερή και διαχρονική προσήλωση της Ελλάδας στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και στην διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Υπό αυτό το πρίσμα, στο πλαίσιο του παρόντος Συνεδρίου, η σχετική συζήτηση απαγκιστρώνεται από την στεγανή, ιστορική της διάσταση και εγγράφει την Ιστορία στην ατζέντα του σήμερα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top